Αντέδρασε στην ανακοίνωση της Citroen ο Sebastien Ogier

112

Οι φήμες που ήθελαν τη Citroen εκτός WRC με το πέρας του 2019 επιβεβαιώθηκαν με μία σχετική ανακοίνωση από τον Γάλλο κατασκευαστή την Τετάρτη αμέσως μετά που ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσει στην ομάδα της Toyota με τη νέα χρονιά μαζί με τους Elfyn Evans και Kalle Rovanpera.

 «χωρίς τον Sebastien Ogier και χωρίς κάποιον οδηγό πρώτης γραμμής που θα παλέψει για τον τίτλο, η Citroen παίρνει την απόφαση να διακόψει το πρόγραμμά της στο WRC

Η CEO της Citroen, Linda Jackson, δήλωσε σχετικά:

«Η απόφαση μας να διακόψουμε το πρόγραμμα του WRC με το τέλος του 2019 προέρχεται από την απόφαση του Sebastien Ogier να φύγει από τη Citroen Racing. Βρισκόμαστε σε μία δυσάρεστη κατάσταση, αλλά δεν σκεφτόμασταν το 2020 χωρίς τον Sebastien. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Citroen Racing για το πάθος και την αφοσίωσή τους. Κομμάτι του DNA της Citroen είναι τα ράλι και είμαστε περήφανοι που είμαστε μία από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στο WRC με 102 νίκες και 8 τίτλους κατασκευαστών.»

Αμεση όμως ήταν η απάντηση από τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή που μίλησε με δηκτικό τρόπο για την Citroen αναφερόμενος τόσο στους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από την ομάδα, όσο και στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης αποχώρησης του γαλλικού εργοστασίου από το WRC.

«Η επικοινωνία δεν ήταν ποτέ το ισχυρό σημείο της Citroen… Όταν λένε ότι δεν υπάρχουν άλλοι οδηγοί διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή, νιώθω ότι όλο αυτό δεν δείχνει σεβασμό στους συναδέλφους μου στο σπορ».

Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από τη Citroen, ο Sebastien Ogier είπε:

«Ένα από τα βασικά πράγματα που με οδήγησε στην απόφαση αυτή ήταν ο ρυθμός εξέλιξης του αυτοκινήτου, ο οποίος δεν ήταν αρκετός.

«Ήδη από φέτος, όλοι μπορούν να συμφωνήσουν ότι δεν ήρθαν αρκετές αναβαθμίσεις και είχαμε πέσει σε απόδοση έναντι των ανταγωνιστών μας. Και αυτό δεν είναι το λέω μόνο εγώ  – όποιος οδήγησε το αυτοκίνητο, νομίζω, αισθάνεται το ίδιο».

Παρά την αποχώρησή του, ο Sebastien Ogier δεν μετανιώνει που στα τέλη του 2018 αποφάσισε να επιστρέψει στη γαλλική ομάδα:

«Από τότε που ήρθα στην ομάδα ήξερα τις δυσκολίες και ποτέ δεν τις φοβήθηκα. Γι ‘αυτό, ακόμα και σήμερα, δεν μετανιώνω που το δοκίμασα, ακόμα κι αν απέτυχε»