Αντεπίθεση διαρκείας και πρωτοπορία Rovanpera στην WRC2Pro

Με άνεση μπροστά στην WRC2 ο τοπικός ήρωας Alberto Heller που ξεσηκώνει με το πέρασμα τους τους χιλιάδες θεατές της πατρίδας του

31

Συναρπαστικές είναι οι μάχες που εξελίσσονται στην κατηγορία WRC2 Pro στον 6ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που είναι σε εξέλιξη για πρώτη φορά στην Χιλή.

Μετά από μια μεγάλη αντεπίθεση που έκανε ο νεαρός Φινλανδός Kalle Rovanpera κάλυψε την διαφορά που είχε από τον Mads Østberg και είναι επικεφαλής με ένα πλεονέκτημα 2,4 δευτερόλεπτα από τον Νορβηγό.

Ο Østberg ξεκίνησε πολύ δυναμικά το πρωινό σκέλος σημείωσε τρείς νίκες σε ισάριθμες ειδικές στην προσπάθεια του να διατηρήσει το 100% νικηφόρο ρεκόρ στην WRC2 Pro. Ο Νορβηγός δημιούργησε ένα προβάδισμα 11 δευτερολέπτων με το Citroën C3. Ο νεαρός Φινλανδός Rovanperä δεν παρέδωσε τα όπλα ανέτρεψε αυτό και με μια επίθεση διαρκείας έπιασε τον Østberg αδύναμο να αντιδράση για να κλείσει μια μαγευτική μέρα με ένα πλεονέκτημα 2,4 δευτερολέπτων στη Skoda Fabia.

Ο βρετανός Gus Greensmith είναι τρίτος μετά από μια ταραγμένη ημέρα σε ένα Ford Fiesta. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου του έκοψε όλη τη διάρκεια του πρωινού και το πρόβλημα του υδραυλικού τιμονιού στοίχησε περισσότερο χρόνο το απόγευμα, αφήνοντας τον σχεδόν 1min 45 δευτερόλεπτα πίσω. Ο Βολιβιανός νεαρός Μάρκο Μπουλάσια ολοκλήρωσε την μέρα στην τέταρτη θέση.

Ο Alberto Heller το αστέρι της Χιλής που έχει αρκετούς οπαδούν στον αγώνα της πατρίδας του ενθουσιάστηκε από την υποδοχή, διευκολύνοντας το να κατακτήσει άνετα την πρωτοπορία στην WRC 2 στο Ford Fiesta.

Ο Heller άρπαξε την πρωτοπορία νωρίς από τον Takamoto Katsuta στις έξι ειδικές του αγώνα. Μια δυναμική απογευματινή οδήγηση, στην οποία κέρδισε δύο από τις τρεις ειδικές διαδρομές, επέτρεψε στον Heller να απομακρυνθεί και να τελειώσει την μέρα με ένα πλεονέκτημα 24,5 δευτερολέπτων.

Ο Katsuta δεν είχε καμία πίεση πίσω και ο Ιάπωνας νεαρός έφερε το Fiesta του στο Concepción με 50.0 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ηγέτη του πρωταθλήματος τον Μεξικανό Benito Guerra, στο τιμόνι μιας Fabia.

Ο Αργεντινός Martin Scuncio είναι τέταρτος σε ένα Hyundai i20, παρά την ποινή 40 δευτερολέπτων. Ήταν περισσότερο από μισό λεπτό μακριά από τον Samuel Israel, με τον Cristobal Vidaurre να ολοκληρώνει τους έξι πρώτους. Οι τελευταίοι δυο οδηγοί έχουν διαφορά μόλις 0,7 δευτερόλεπτα.

Ενώ υπήρχε χαρά για τον Alberto Heller, ο αδελφός του Pedro ήταν λιγότερο τυχερός. Επέστρεψε το Fiesta του στην εναρκτήρια ειδική στο δρόμο με την βοήθεια των χιλιανών θεατών και ακολούθησε η αποχώρηση αργότερα.

Ατυχος και ο Emilo Fernandez που συνέτριψε τη Fabia, ενώ ο Benjamin Israel, ο Jorge Martinez, ο Felipe Rossi, και ο Tomas Etcheverry αναγκάστηκαν και αυτοί να αποχωρήσουν.