Ανθρωποι και μηχανές ρίχνονται στη μάχη του East Safari Rally στο Παραλίμνι

53

Όλα είναι έτοιμα για τον εναρκτήριο διήμερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι που αρχίζει σήμερα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Πρόκειται για το East Safari Rally που διοργανώνεται από το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου (F.M.S.C).

Εικοσιέξι πληρώματα είναι έτοιμα να ριχθούν στην διήμερη μάχη στον γρηγορότερο αγώνα του πρωταθλήματος όπου αναπτύσσονται πολύ υψηλές ταχύτητες. Ο αγώνας αποτελείται από δώδεκα ειδικές διαδρομές (έξι επαναλαμβανόμενες) συνολικής απόστασης 104,88 αγωνιστικών χιλιομέτρων

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σήμερα Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 14:30 από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, ενώ ο τερματισμός θα γίνει αύριο Κυριακή στις 14:15 στο ίδιο σημείο.

Το σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 συνολικά ειδικές διαδρομές (τρείς επαναλαμβανόμενες) στα «Παραλιμνίτικα» μήκους 8,29χλμ, Αγία Θέκλα 12,73χλμ και Αμμονίσιο 5,86 χλμ.

Παναγιώτης Γιάγκου / Παναγιώτης Κυριάκου

Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν στο Παραλίμνι και συγκεκριμένα στο γήπεδο Τάσος Μάρκου για ένα τριαντάλεπτο σέρβις. Θα ακολουθήσει η επανάληψει του σκέλους με τη διαφορά ότι θα είναι νυκτερινές οι ειδικές διαδρομές. Με την ολοκλήρωση της μέρας τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν και πάλι στο χώρο ανασυγκρότησης για ένα 45λεπτο σέρβις και θα παραμείνουν εκεί εν αναμονή της δεύτερης μέρας.

Σταύρος Αντωνίου / Δημήτρης Πιερή

Η αυριανή μέρα θα περιλαμβάνει άλλες έξι ειδικές διαδρομές (τρείς επαναλαμβανόμενες) και θα είναι πολύ απαιτητική για τα πληρώματα, καθώς δύο από τις τρείς ειδικές διαδρομές της μέρας θα έχουν αντίθετη φορά από ότι τις έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα (Χαλοσπιτιά και Δασάκι).

Η μέρα θα ξεκινήσει με την ειδική της Χαλοσπιτιά ενώ θα ακολουθήσουν οι διαδρομές Φανός και Δασάκι. Στην συνέχεια θα έχουμε ένα τριαντάλεπτο σέρβις με τις ειδικές να επαναλαμβάνονται. Ο τερματισμός θα γίνει γύρω στις 14:23 και πάλι μπροστά από το οίκημα της ΣΕΚ στο Παραλίμνι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ανθρωποι και μηχανές είναι έτοιμες να ριχθούν στην μάχη του εναρκτήριου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος που χορηγούν και φέτος η εταιρεία ανταλακτικών Ψάλτης / και τα λιπαντικά Eneos.

Με αυτό το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στα R5 ο Κώστας Ζήνωνος με συνοδηγό τον Φάνο Χριστοφή. Είναι το αυτοκίνητο με το οποίο έτρεξαν στο Ράλι Κύπρος ο Ανδρέας Ψάλτης.

Από τις συμμετοχές ξεχωρίζει η παρουσία των περσινών πρωταθλητών Πέτρου Παντελή / Κύπρου Χριστοδούλου με το Mitsubishi Lancer Evo 10 αλλά και των Σίμου Γαλαταριώτη / Αντώνη Ιωάννου, Παναγιώτη Γιάγκου / Παναγιώτη Κυριάκου και Κώστα Ζήνωνος / Φάνου Χριστοφή με αυτοκίνητα κατηγορίας R5, οι οποίοι όπως είναι φυσικό συγκαταλέγονται στα φαβορί για την επικράτηση.

Ο Σίμος Γαλαταριώτης θα τρέξει με ένα καινούργιο αυτοκίνητο R5 VW Golf GTi, ο Παναγιώτης Γιάγκου με το γνωστό Hyundai i20 ενώ ο Κώστας Ζήνωνος θα κάνει ντεμπούτο σε αυτή την κατηγορία με το Citroen DS 3.

Με τα δεδομένα αυτά το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρων και θα δωθούν μάχες για την τελική επικράτηση.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζος από προηγούμενο αγώνα στο Παραλίμνι.

Από τα τοπικά πληρώματα ξεχωρίζουν οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου οι οποίοι κέρδισαν δύο φορές τον αγώνα (2012-2013) με το  Mitsubishi Lanver Evo 9 ενώ στις υπόλοιπες συμμετοχές ξεχωρίζει το δίδυμο Δημοσθένους – Παύλου επίσης με  Mitsubishi Lanver Evo 9, του Σταύρου Αντωνίου με τον Δημήτρη Πιερή με Mitsubishi Lanver Evo 10, του Ανδρέα Φιλίππου – Δημήτρη Δημητρίου με το Subaru STi και Αντώνη Χειλιμίντρη – Κυριάκου Δαμιανού με Mitsubishi Lanver Evo 10.

Το παρών τους στον αγώνα δίνουν και οι Μιχάλης Ποσίδειας / Κωσταντίνος Κωσταντίνου, και Σοφής Ρούσος / Λεωνίδας Χριστοφή που θα τρέξουν με τα Mitsubishi Lanver Evo 10. Ο Λούης Παπαγεωργίου με τον Άριστο Νικολάου θα τρέξουν με Mitsubishi Lanver Evo 9.

Επίσης για πρώτη φορά σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος ράλι θα τρέξουν δυο αυτοκίνητα Proto, ένα Mitsubishi Mirage με πλήρωμα τους Χαράλαμπο Τιμοθέου -Αντώνη Χρυσοστόμου και ένα Toyota Yaris με πλήρωμα τους Κάρλο Κακουράτο -Παναγιώτη Σιάλο.

Όσον αφορά τη δικίνητη κατηγορία, σε αυτή συμμετέχουν επίσης αξιόλογα ονόματα που θα διεκδικήσουν τη νίκη, όπως αυτά των Παναγιώτη και Ανδρέα Ξενοφώντος, Χρίστος και Ανδρέα Μαννούρη, Ζαχαρία Μανώλη – Κώστα Ευριπίδου και Χρύσου Παντελή -Ανδρέα Νικολαΐδη, χωρίς βέβαια να υποτιμούνται και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι.

Όπως προαναφέραμε χορηγός του αγώνα αλλά και του φετινού πρωταθλήματος είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Ως NewsAutoSport ευχόμαστε σε όλους τους εμπλεκόμενους ένα ασφαλές πάνω από όλα αγώνα και καλές επιτυχίες.