Από κοινού εξελίσσουν κινητήρες Volvo και Geely

7

Η Volvo Cars και η Geely θα συγχωνεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις υπάρχουσες μονάδες κατασκευής κινητήρων δημιουργώντας ένα αυτόνομο τμήμα που θα γίνει παγκόσμιος προμηθευτής που θα αναπτύξει και θα κατασκευάζει κινητήρες νέας γενιάς και υβριδικούς κινητήρες.

Η προετεινόμενη νέα επιχείρηση θα ανοίξει το δρόμο για την Volvo Cars να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη την νέας σειράς των Premium αυτοκινήτων της.

Η Volvo Cars κατασκευάζει μια πλήρως ηλεκτρική σειρά προϊόντων ως μέρος της φιλοσοφίας της εταιρείας να θέσει την αειφορία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας αναμένει ότι οι μισές παγκόσμιες πωλήσεις θα είναι πλήρως ηλεκτρικές και οι άλλες μισές υβριδικές οι οποίες θα αποτελούν και τη νέα τάση στην αγορά.

Για την Geely η νέα οντότητα που έχει συσταθεί σημαίνει ότι οι τεχνολογικά προηγμένες και αποδοτικές μηχανές καύσης και οι υβριδικοί κινητήρες θα διατίθενται στις εταιρείες Geely Auto, Lotus , LEVC, Lynk και Proton. Οι προγραμματισμένες νέες αυτόνομες επιχειρήσεις μπορούν επίσης να προμηθε’υουν τρίτους κατασκευαστές με πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η προτεινόμενη νέα επιχείρηση προορίζεται να είναι ένας ελκυστικός εργοδότης για περίπου 3.000 εργαζόμενους από την Volvo Cars και περίπου 5000 υπαλλήλους από τις υφιστάμενες μονάδες παραγωγής κινητήρων της Geely, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης, προμηθειών, κατασκευής πληροφορικής και χρηματοδότησης. Με λίγα λόγια αναμένεται ότι δεν θα υπάρξει μείωση του εργατικού δυναμικού.

The new Volvo XC60

Τόσο η Volvo Cars όσο και η Geely βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας των λειτουργιών ICE (κινητήρες εσωτερικής καύσης) σε νέες μονάδες εντός των αντιστοιχων οργανισμών τους ως ένα πρώτο βήμα προς τη συγχώνευση των δυό σε μια νέα αυτόνομη επιχείρηση.

Η  Volvo Cars πιστεύει ότι η ηλεκτροδότηση της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι μια σταδιακή διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει σημαντική συνεχιζόμενη ζήτηση για αποδοτικούς υβριδικούς κινητήρες παράλληλα με τις πλήρως ηλεκτρικές προτάσεις.

« Τα υβριδικά αυτοκίνητα χρειάζονται τις καλύτερες μηχανές εσωτερικής καύσης. Αυτή η νέα μονάδα θα έχει τους πόρους, την κλίμακα και την τεχνογνωσία για να αναπτύξει αποτελεσματικά αυτά τα συστήματα κίνησης» δήλωσε ο Hakan Samuelsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars.

Håkan Samuelsson – President & CEO, Volvo Car Group

Τα λεπτομερή σχέδια της νέας επιχείρησης βρίσκονται σε εξέλιξη και υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις σε επίπεδο συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και σε εγκρίσεις από το διοικητικό συμβούλιο και τις αρμόδιες αρχές.

Μεσοπρόθεσμα η Volvo θα μειώσει τους κινητήρες ντίζελ εντελώς υπέρ της εστίασης σε υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης απαιτώντας περαιτέρω επενδύσεις σε τεχνολογίες ψεκασμού καυσίμων, turbocharging και ανάκτησης φρένων.

Ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων με εκείνους της κινεζικής εταιρείας Geely θα συμβάλει στην εξοικονόμηση κόστους δήλωσε ο Samuelsson

«Σε επίπεδο συνιστώσεων, βλέπω σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Το πιο σημαντικό είναι η πλευρά της ανάπτυξης. Οι μηχανικοί θα έχουν τους πόρους για να κάνουν το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη κορυφαίων υβριδικών κινητήρων»