Από την κόλαση … στο παράδεισο ο Filip Mares

36
MARES Filip (CZE), Skoda Fabia R5, ACCR CZECH RALLY TEAM I, Portrait Podium during the 2019 European Rally Championship ERC Rally di Roma Capitale, from july 19 to 21, at Fiuggi, Italia - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Ο Τσέχος οδηγός Filip Mareš κτάφερε να βρεθεί στον αγώνα Rally di Roma Capitale την περασμένη εβδομάδα, κερδίζωντας μάλιστα  και την κατηγορία ERC1 Junior, επτά ημέρες μετά τη συντριβή που είχε σε ένα αγώνα στην πατρίδα του.

Ο Mareš το Σαβατοκύριακο 13-14 Ιουλίου έλαβε μέρος σε ένα αγώνα για το τσεχικό πρωτάθλημα στο Rally Bohemia, οδηγώντας την εθνική του κατάταξη, αλλά μια συντριβή στην ειδική διαδρομή 15 τον έθεσε εκτός αγώνα και άφησε τη συμμετοχή του μετέωρη για τον ιταλικό αγωνα στο FIA Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι που ακολουθούσε το επόμενο Σαββατοκύριακο σε σοβαρές αμφιβολίες.

Αλλά χάρη στη ομάδα μηχανικών της Kresta Racing που έκαναν την νύκτα μέρα τόσο αυτός και ο συνοδηγός του Marešand Jan Hloušek μπόρεσαν τελικά να ξεκινήσουν το Rally di Roma Capitale 5ον γύρο της χρονιάς και παρά την βιαστικά επισκευασμένη ŠKODA Fabia R5, κέρδισαν την ERC1 Junior και τερμάτισαν στην 5η συνολικά θέση γενικής για την ACCR Czech Rally Team.

04 Filip MARES (CZE), Jan HLOUSEK (CZE), Skoda Fabia R5, ACCR CZECH RALLY TEAM I, Action during the 2019 European Rally Championship ERC Rally di Roma Capitale, from july 19 to 21, at Fiuggi, Italia – Photo Gregory Lenormand / DPPI

“Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα ανήκει στην ομάδα μου την Kresta Racing, γιατί τα παιδιά έχουν κάνει μια εκπληκτική δουλειά”, δήλωσε ο Mares. “Μετά το ατύχημα μας στο Rally Bohemia δεν ήταν τόσο εύκολο να βρισκόμουν στην εκκίνηση στη Ρώμη. Όμως, είμαστε τώρα νικητές στο ERC1 Junior στο Rally di Roma Capitale, το οποίο είναι φανταστικό, είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα για εμάς και κρίσιμο για τις φιλοδοξίες μας στο πρωτάθλημα γενικά “.

Μετά τον θρίαμβό του στην Ιταλία, ο Mares θα πολεμήσει τον Chris Ingram για την πρωτοπορία στη μάχη του τίτλου της ERC1 στον επόμενο αγώνα της χρονιάς το Barum Czech Rally Zlín που θα γίνει 16-18 Αυγούστου.

O βρετανός Chris Ingram εξακολουθεί να είναι στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος με 125 βαθμούς με τον Filip Mares να ακολουθεί με 95 βαθμούς ενώ ο συμπατριώτης μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας ακολουθά με 59 βαθμούς τρίτος.  Ως γνωστό ο τίτλος στην κατηγορία προσφέρει ένα χρηματικό ποσό 100.000 ευρώ για το νικητή και για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μετά την Τσεχία απομένουν οι αγώνες στην Κύπρο και την Ουγγαρία περιμένοντας τον νικητή.

Ας πάρουμε όμως όλο χρονοδιάγραμμα που ακολούθησαν για την επιδιόρθωση του αυτοκινήτου μετά την σύγκρουση.

Ηταν Κυριακή 14 Ιουλίου και στις 09:26 οι Mares και Hloušek σταματούν σε ένα χαντάκι στο Rally Bohemia. Στις 09:30 το πλήρωμα καταγράφει τις ζημιές και τις αναφέρει πίσω στην ομάδα.

Οι μηχανικοί της Kresta Racing στις 10:45 φτάνουν στο σημείο της ειδικής όπου συνετρίβη το αυτοκίνητο. Ανασύρεται το αυτοκίνητο από την τάφρο στις 11:10 και στις 12:00 το κατεστραμμένο αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο πάρκο εξυπηρέτησης
Η ομάδα στις 13:00 είχε ολοκληρώσει την επιθεώρηση της ζημιάς και ξεκίνησε το ξήλωμα του αυτοκινήτου.

Η ομάδα στις 18:00 βρισκόταν πίσω στις εγκαταστάσεις της ομάδας στη Luhačovice της Τσεχίας

Το απόγευμα της Δευτερας 15 Ιουλίου είχε στα χέρια της τα ανταλλακτικά από το κεντρικό τμήμα της ŠKODA Motorsport στο Mladá Boleslav στις 17:00 και ρίχθηκαν στη δουλειά.

Μέχρι τα μεσάνυκτα της Τρίτης 16 Ιουλίου οι επισκευές ολοκληρώθηκαν και το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο για roll-out.

04 Filip MARES (CZE), Jan HLOUSEK (CZE), Skoda Fabia R5, ACCR CZECH RALLY TEAM I, Action during the 2019 European Rally Championship ERC Rally di Roma Capitale, from july 19 to 21, at Fiuggi, Italia – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Στις 08:00 το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν και οι τελικοί έλεγχοι του αυτοκινήτου και ξεκίνησε η προετοιμασία για την Ιταλία.

Στις 13:00 ήταν συσκευασμένα και τα ανταλλακτικά και ο εξοπλισμός για το Rally di Roma Capitale και η ομάδα αποσύρθηκε για ανάπαυση.

Μόνο 14 ώρες ήταν αρκετές οι μπαταρίες φορτίστηκαν και στις 22:00 τα καραβάνια της ομάδας ξεκίνησαν για το Fiuggi καθώς είχαν να καλύψουν μια απόσταση 1350 χιλιομέτρων οδικός.

Η ομάδα φτάνει τελικά στο service park στο Fiuggi στις 16:00 της Πέμπτης 18 Ιουλίου και το αυτοκίνητο περνά μάλιστα και τον τεχνικό έλεγχο στις 20:00.

Στις 09:30 της Παρασκευής 19 Ιουλίου οι Mares και Hloušek ξεκινούν το Qualifying Stage Run, όπου καταφέρνουν να σημειώσουν και τον 7ο ταχύτερο χρόνο και να είναι παρών στον αγώνα.

Με όλα αυτά και το αποτέλεσμα που σημείωσαν αντιλαμβάνεστε το γιατί από την κόλαση βρέθηκαν στον παράδεισο και πόση σημασία παίζει μια οργανωμένη ομάδα.