Αποχώρησε ο Miklós Csomos επικεφαλής ο Erik Cais στην ERC3

4

Δραματική είναι η εξέλιξη του Ράλι Ουγγαρίας καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα φέρνουν συνεχείς εναλλαγές στην κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Miklós Csomos έχει τεθεί εκτός μάχης από την πρωτοπορία της ERC3 στον αγώνα στην τελευταία πρωινή ειδική παρέχοντας στον Erik Cais το προβάδισμα μετά από ένα δραματικό πρωινό.

Οι πρωταθλητές Marijan Griebel και Alexander Rath της Toksport WRT από λάθος επιλογή ελαστικών σε ένα υγρό δρόμο στο πρωινό πέρασμα από την ειδική Újhuta έπεσαν 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον Cais και έχασαν δυό θέσεις στην κατάταξη.

Ο Csomós μπόρεσε να εδραιώσει το προβάδισμά του λίγο πάνω από 17s, από το Cais στην SS3, πριν ολισθήσει εκτός δρόμου στην SS4 για να προκαλέση αρκετή ζημιά στο Peugeot 208 R2.

Ο Ούγγρος κοντά στο τέλος της ειδικής βρέθηκε κατευθείαν σε ένα χαντάκι. Το βοήθησαν οι θεατές να επιστρέψει στο δρόμο χωρίς τον τον μπροστινό προφυλακτήρα του, αλλά η ζημιά στην ανάρτηση στην μπροστινή αριστερή πλευρά σήμαινε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει πολύ περισσότερο και αποχώρησε.

Αυτό επέτρεψε στο Cais να κινηθεί στην πρωτοπορία στην υπηρεσία, 20,2s μακριά από τον Griebel, παρά το γεγονός ότι είχε τα δικά του δράματα πριν από την εναρκτήρια σημερινή μέρα. Μετά την SS1, η ACCR Czech Team Rally αποφάσισε να αλλάξει το κιβώτιο ταχυτήτων του Cais στο Ford Fiesta R2T στην 15λεπτη υπηρεσία πριν από την SS2.

Ο Cais είχε δύο λεπτά καθυστέρησης στην αποχώρησή του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ποινή 20 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο Τσέχος οδηγός βρέθηκε σταθερά πίσω στο κυνήγι της νίκης  μετά την ατυχία του Csomós.

Σύμφωνα με τους κανόνες επανεκκίνησης, ο Csomós μπορεί ακόμα να επιστρέψει για το δεύτερο σκέλος του αγώνα της Κυριακής, εφόσον η ομάδα του μπορεί να επισκευάσει το κατεστραμμένο αυτοκίνητο.

Στη μάχη τίτλου γυναικών για το τρόπαιο, η Ekaterina Stratieva κατέχει το πλεονέκτημα μετά το τέλος του εναρκτήριου σκέλους. Η Βουλγάρα παραμένει λίγο παραπάνω από 15 λεπτά μπροστά από τον κοντινότερο αντίπαλο της στο Peugeot 208 R2 της βρετανίδα Nabila Tejpar, παρά το γεγονός ότι έχασε κάποιο χρόνο στην τελευταία ειδική πριν από την εξυπηρέτηση.