Αποχώρηση Neuville μετά από βίαια πρόσκρουση

Το αυτοκίνητο στραπατσαρίστηκε αρκετά ενώ το πλήρωμα σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση είναι απόλυτα καλά

93

Διακόπηκε η ειδική διαδρομή Maria Las Cruces των 23,09 χλμ του αγώνα στην Χιλή μετά από βίαιη σύγκρουση που είχε στο 14ο χλμ της διαδρομής ο Thierry Neuville.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδηγών σταμάτησε το Hyundai i20 στο πλευρό του δρόμου κατεστραμμένο και το πλήρωμα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και είναι απόλυτα καλά σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση. Περισσότερα θα σας δώσουμε στη συνέχεια για το τι έχει συμβεί.

Οι διοργανωτές του αγώνα μετά το δυστύχημα και καθώς στο σημείο που έγινε δυσκολεύει το πέρασμα των άλλων διαγωνιζομένων έβγαλαν κόκκινη σημαία.

Από τα πληρώματα που ολοκλήρωσαν την ειδική αρκετοί από τους διαγωνιζόμενους αντιμετώπισαν πρόβλημα με τις επιλογές ελαστικών και καθώς τα ταλαιπώρησαν αρκετά στην εναρκτήρια ειδική προσπάθησαν να μην πάρουν πολλά ρίσκα.

Ηταν όμως και οι οδηγοί που δεν καταλαμβαίνουν τίποτα πίεσαν στο όριο εκμεταλευόμενοι την μορφολογία της ειδικής που επέτρεπε ταχύτητα ώστε να καλύψουν χρόνο.

Αρκετά γρήγορα κινήθηκαν οι Evans, Loeb, Meeke και Latvala με τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να γράφει τον ταχύτερο χρόνο ακολουθούμενος από τους Latvala, Meeke και Evans.

Ο βρετανός Meeke σε δηλώσεις του στο wrc.com ανάφερε: «Δεν περίμενα ότι θα ήμουνα τόσο γρήγορος μετά τα όσα είχαν συμβεί στην εναρκτήρια ειδική. Ισως να ευνοήθηκα που δεν είχα ανεμοθώρακα ανάφερε χαριτολογόντας

Ο περσινός πρωταθλητής Sebastien Ogier με το τέλος του περάσματος από την ειδική ανάφερε: «Ελπίζω να είναι απόλυτα καλά ο  Thierry Neuville και ο Gilsoul καθώς το αυτοκίνητο τους στραπατσαρίστηκε αρκετά».

Από την πλευρά του ο πρωτοπόρος του αγώνα Ott Tanak ανάφερε: «Αυτό που έχει συμβεί στο Neuville και στο σημείο που έγινε μπορούσε να συμβεί στο κάθε ένα από εμάς. Η διαδρομή αυτή αλλά και η επόμενη καταστρέφει αρκετά τα ελαστικά»

Περισσότερα σε λίγο.