Απογειώθηκε στην Θήβα ο Alexey Lukyanuk

63

Ο Alexey Lukyanuk ανέκαμψε από την καταστροφική  για αυτόν πρώτη ειδική που του κόστισε αρκετό χρόνο για να φέρει τα κάτω πάνω στον αγώνα του EKO Acropolis Rally, καθώς απογειώθηκε στην ειδική της Θήβας όπου ήταν σχεδόν ένα λεπτό πιο γρήγορος από όλα τα άλλα πληρώματα και πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα.

Ο Ρώσσος Lukyanuk έχασε 12 δευτερόλεπτα από τον πρόωρο ηγέτη των Ούγγρο Norbert Herczig, ο οποίος στην ε.δ. 2 των 30 χιλιομέτρων, κινήθηκε 44,5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον Eyvind Brynildsen για να περάσει στην πρώτη θέση.

Παρόλο που το σκούπισμα στο δρόμο έκανε ελάχιστη διαφορά στο ιππόδρομο του Μαρκόπουλου στην superspecial – αν κάτι που παρατείνει τη σκόνη το έκανε πιο εύκολο για αυτούς που ξεκίνησαν πρώτα – έγινε θέμα για τους πρώτους δρομείς στη Θήβα. Καθώς ο Herczig έπεσε στην έβδομη θέση, ο Brynildsen κινήθηκε στη δεύτερη θέση σε γενικές γραμμές, ωφελώντας από την εκκίνηση του στην ειδική από την θέση 11.

Ο ρυθμός του Brynildsen έφτασε πολύ ψηλά παρά την υπέρβαση που είχε σε μια διασταύρωση που του κόστισε πάνω από 10 δευτερόλεπτα, όπως και η τρίτη θέση του Juuso Nordgren στην Θήβα. Ο Nordgren είχε κερδίσει την χθεσινή Προκριματική Σκηνή στο ντεμπούτο του στο ERC, αλλά πήρε το τρίτο πιο γρήγορο στην SS2 μετά από τη δική του υπέρβαση για να κρατήσει την χαμηλότερη θέση στο βάθρο με την συμπλήρωση της μέρας.

Ο βετεράνος του ERC, ο Πορτογάλλος Bruno Magalhães, βρήκε επίσης ολισθηρές και σκονισμένες  τις συνθήκες του αγώνα, παραδεχόμενος ότι σχεδόν συντρίφτηκε δύο ή τρεις φορές στην διαδρομή για να φέρει το ŠKODA Fabia R5 στην τέταρτη θέση με την ολοκλήρωση του σκέλους.

Ο συμπατριώτης μας Αλέξανδρος Τσουλοφτάς κατέληξε στην κορυφαία Πέμπτη θέση με το Citroën DS3 R5, ακόμα και μετά από μια επαφή που είχε με μια πέτρα σε μια φουρκέτα της ειδικής που προκάλεσε μικρή ζημιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με το θέμα στις αλλαγές ταχύτητας που έπληξε το αυτοκίνητό του, ήταν ένα εντυπωσιακό τέλος για σήμερα.

Ο Yuiry Protsaov ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο μέσα στο ίδιο λεπτό με τον ηγέτη του ράλι Lukyanuk που είναι, +53,1s μακριά από την κορυφή μετά από δύο ειδικές στην 6η θέση και 8,7s μπροστά από Herczig. Οι Grzegorz Grzyb, ο Hubert Ptasezk και ο Simos Galatariotis συμπληρώνουν την κορυφαία πρώτη δεκάδα.

Ο Łukasz Habaj, αποχώρησε από τον αγώνα αφού σταμάτησε στο μέσο της SS2, ενώ ο Paulo Nobre κτύπησε καταστρέφοντας το μπροστινό μέρος της Fabia R5 όταν γύρισε στο δρόμο.

Περισσότερα από τον αγώνα σε λίγο