Αποκαλύφθηκε η διαδρομή για το Ράλι των Αζορών

48
24 HERCZIG Norbert (hun), FERENCZ Ramon (hun), SKODA FABIA R5, action during the 2018 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 22 to 24, at Ponta Delgada Portugal - Photo Jorge Cunha / DPPI

Ο εναρκτήριος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι του 2019 ως γνωστό θα είναι το Ράλι Αζορών που υα πραγματοποιηθεί 22-24 Μαρτίου. Το δρομολόγιο του αγώνα έχει δημοσιευθεί. Παρόλο που διατηρεί μια παρόμοια δομή με τα προηγούμενα χρόνια, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές για τον αγώνα του επόμενου μήνα.

Μετά την επίσημη δοκιμασία της Δευτέρας 18 Μαρτίου, η αναγνώριση και ο τεχνικός έλεγχος πραγματοποιούνται την Τρίτη και την Τετάρτη με το δημοφιλές City Show, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική λεωφόρο του Ponta Delgada. Θα είναι με αναθεωρημένη και ελκυστική διάταξη, όταν θα πραγματοποιείται την Τετάρτη το βράδυ.

Το Remédios είναι για άλλη μια φορά  η προκριματική ειδική την Πέμπτη το πρωί, μπροστά από το στάδιο Coroa da Mata, το οποίο θα σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα το απόγευμα. Επιστρέφοντας στο δρομολόγιο για το 2019, είναι μια ελαφρώς μεγαλύτερη έκδοση από ό, τι στο παρελθόν στα 11,10 χιλιόμετρα.

Η νέα ειδική ξεκινάει στο Mediana και τελειώνει στο Remédios και καλύπτει διάφορα μέρη της παλιάς ειδικής Soluções M, ενώ η τρίτη ειδική είναι το περίφημο Grupo Marques superspecial, το οποίο ενσωματώνει μερικές μικρές αλλαγές φέτος.

Μια μακρύτερη, 10,90 χιλιομέτρων ειδική στο Pico da Pedra ξεκινά για πρώτη φορά την Παρασκευή 22 Μαρτίου, αλλά με πολύ λιγότερη ασφάλτινη επιφάνεια από πριν. Η μυθική ειδική Sete Cidades θα είναι η επόμενη και υπόσχεται να είναι πιο θεαματική από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Η τροποποιημένη διαδρομή θα είναι επίσης λιγότερο δοκιμαστική για τα αυτοκίνητα κίνησης με δύο τροχούς.

Η νέα Vista do Rei Feteiras είναι η επόμενη ειδική επίσης πιο φιλική προς τους δύο τροχούς, η ειδική ξεκινάει από το Vista do Rei και περιλαμβάνει ένα τμήμα της παλιάς ειδικής Feteiras αν και προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αφού και τα τρία πρωινά στάδια της Παρασκευής επαναληφθούν το απόγευμα, η μέρα τελειώνει με μια επιστροφή στο Grupo Marques superspecial.

Ο αγώνας επισκέπτεται το παλαιότερο γεωλογικό τμήμα του Σάο Μιγκέλ στο δήμο των βουνών Nordeste το Σάββατο. Μετά από μια διαδρομή μέσα από μια μακρύτερη έκδοση του Graminhais, η ειδική Tronqueira παραμένει αμετάβλητη.

Μια μοναδική επίσκεψη στην διαδρομή Vila Franca São Bras, η οποία έχει αναθεωρηθεί ώστε να περιλαμβάνει λιγότερο Tarmac, ολοκληρώνει τον πρωινό σκέλος, ενώ ένας μικρότερος από το προηγούμενο βράδυ απόγευμα περιλαμβάνει ανακατανομή των ειδικών Graminhais και Tronqueira.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα θα αποκαλυφθούν κατά την επίσημη παρουσίαση στις 26 Φεβρουαρίου.