Αποκαλυπτήρια για το νέο Ford Fiesta R5

45

Η M-Sport έχει αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο ολοκαινουργιο Ford Fiesta R5, με το οποίο ελπίζει να αφήσει το στίγμα της στις κατηγορίες WRC 2 Pro και WRC2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA.

Ο προκάτοχός του είναι ίσως το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό της M-Sport στους αγώνες με περισσότερους από 250 ανταγωνιστές να το έχουν στις επιλογές τους. Η εταιρεία με έδρα τη Βρετανία ελπίζει ότι η νέα έκδοση θα είναι ένας ανταγωνιστής για το νέο Fabia R5 evo της Skoda, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο WRC στην Πορτογαλία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων του νέου αυτοκινήτου προσφέρει 290 ίππους με καλύτερη απόκριση και οδηγική ευκολία. Τα συστήματα απόσβεσης αλουμινίου φέρνουν σημαντική εξοικονόμηση βάρους, ενώ το αυτοκίνητο φέρει επίσης και ένα νέο σύστημα 5-τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων Sadev.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018, ενώ ο πρώτος έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Έκτοτε, οκτώ οδηγοί έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από 30 ημέρες δοκιμών σε ένα συνδυασμό διαφορετικών δρόμων.

Ο Bernardo Fernandes, ο οποίος δημιούργησε τον Sébastien Ogier στον τίτλο του WRC το 2017, ηγήθηκε της ομάδας, με τον Richard Christensen να ξεκινάει τη σχεδίαση.

“Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που ξεκίνησα ένα έργο. Ήταν μια πρόκληση, αλλά και ένα πραγματικό προνόμιο να δοθεί η ευθύνη » , είπε.

Ο Bernardo Fernandes ήταν επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του Fiesta R5

“Το εξελικτικό Ford Fiesta R5 ήταν τόσο επιτυχημένο και εξακολουθεί να είναι πολύ ανταγωνιστικό στα σωστά χέρια, αλλά έχουμε πάρει το χρόνο μας να αναθεωρήσουμε και να βελτιώσουμε κάθε περιοχή του αυτοκινήτου”.

Ο διευθυντής της M-Sport Malcolm Wilson είπε ότι το νέο αυτοκίνητο έφερε κέρδη απόδοσης σε κάθε περιοχή.

“Έχουμε κυριολεκτικά ταξιδέψει τον κόσμο, δοκιμάζοντας σε ένα ευρύ φάσμα επιφανειών, σε διαφορετικές συνθήκες και με μια ολόκληρη σειρά οδηγών που παίρνουν στο τιμόνι. Αυτό το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς και η προσαρμοστικότητά του είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του.

“Παρέχουμε πάντα ευκαιρίες σε νέους που δείχνουν μια πραγματική κίνηση και πάθος για αυτό που κάνουν. Ο Bernardo είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού και, έχοντας οδηγήσει το αυτοκίνητο μόνος του, μπορώ να σας πω ότι αυτός και η ομάδα του έχουν κάνει μια φανταστική δουλειά ».

TECHNICAL SPECIFICATION

Engine: M-Sport developed 1.6 Turbo, direct injection power plant, FIA regulated 32mm restrictor
Power: 290bhp @ 4000rpm
Torque: 475Nm @ 4000rpm
Transmission Sadev 5-speed sequential gearbox mated to Sadev front and rear differentials, clutch disconnect fitted to handbrake
Suspension: Front and rear McPherson struts with 3-way adjustable Reiger dampers with aluminium bodies. Front and rear anti-roll bar options
Steering: Hydraulic servo-assisted rack and pinion
Brakes: Brembo forged 4-piston front and rear calipers. Gravel 300 x 32mm internally ventilated discs, Tarmac 355 x 32mm internally ventilated discs. Bespoke Brembo pedal box
Wheels: Gravel 7 x 15” wheels, Tarmac 8 x 18” wheels
Bodyshell: M-Sport designed rollcage, widened bodywork, strengthened suspension turrets
Electronics: Life Racing F88 ECU
Fuel system: ATL 80-litre fuel tank
Dimensions: Length 4065mm, width 1820mm, weight 1230kg