Αποκαλυπτήρια για τον Βασιλιά του ABB FIA Formula E

10

 Όλα είναι έτοιμα για το ξεκίνημα της 6ης χρονιάς του πρωταθλήματος της Formula E που θα περιλαμβάνει 14 συνολικά αγώνες κάνωντας αρχή από τη Σαουδική Αραβία στις 22 Νοεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 26 Ιουλίου του 2020 στην Βρετανία.

Μια μετά την άλλη οι ομάδες ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τα νέα τους μονοθέσια και χθές ήταν η σειρά της διπλής πρωταθλήτρια DS TECHEETAH να αποκαλύψει τον βασιλιά του ABB FIA Formula E.

Ένα μονοθέσιο στο οποίο δεσπόζει το μαύρο και το χρυσό χρώμα που συνδιάζονται πολύ όμορφα και ενισχύουν με την τοποθέτηση των χρωμάτων τις βασικές πτυχές του αυτοκινήτου και την σπορ εμφάνιση του. Η τεχνολογία που κερδίζει το πρωτάθλημα για δυό χρονιές θα φέρει επίσης δύο στεφάνια δάφνης και το αυτοκίνητο του διπλού πρωταθλητή της Formula E, Jean-Éric Vergne, θα διακοσμηθεί με δύο χρυσά αστέρια για να γιορτάσουν τους δύο τίτλους οδηγών. 

Με το νέο μοντέλο που δημιουργήθηκε από το DS Design Studio της DS Automobiles, το DS E-TENSE FE20 ενσωματώνει περισσότερη τολμηρότητα και πνεύμα απόδοσης από ό, τι πριν.

Από τεχνική άποψη, το DS E-TENSE FE20 είναι ο καρπός του αναπτυξιακού έργου που βασίζεται στις ιδιότητες του διπλού πρωταθλήματος που κερδίζει το DS E-TENSE FE19.

Ο Xavier Mestelan Pinon, DS Performance Director δήλωσε κατά τα αποκαλυπτήρια:
“Η ομάδα έχει χρησιμοποιήσει την εμπειρία που μας επέτρεψε να κερδίσουμε και τους δύο τίτλους για να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Οι μηχανικοί μας έχουν βελτιστοποιήσει τα περισσότερα από τα στοιχεία, αναπτύσσοντας περαιτέρω τη νικήτρια ιδέα αντί να αναθεωρήσουν πλήρως το αυτοκίνητο. 

Ο κινητήρας, ο μετατροπέας και η θήκη μεταφοράς έχουν εξελιχθεί, αλλά οι βαθύτερες αλλαγές βρίσκονται στην καρδιά των ενσωματωμένων συστημάτων. Όλα αυτά τα φιλόδοξα ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα στοχεύουν να προσφέρουν στους οδηγούς ένα αυτοκίνητο που τους επιτρέπει να αγωνιστούν για να κερδίσουν και να υπερασπιστούν και τους δύο τίτλους την επόμενη σεζόν που ξεκινά στις 22 Νοεμβρίου στο Ριάντ ».

Με τη σειρά του ο Keith Smout, DS TECHEETAH Chief Commercial Officer ανάφερε:
“Το DS E-TENSE FE20 είναι μια εξέλιξη του σχεδιασμού από μονοθέσιο πρωταθλητή που κέρδισε το πρωτάθλημα μας. Θέλαμε να παραμείνουμε αληθινοί στο παρελθόν μας και να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε και να τιμούμε την επιτυχία μας διατηρώντας την εικονική χρυσή και μαύρη ετικέτα, ενώ αγωνιζόμαστε για περισσότερους τίτλους. Στην λεπτομέρεια του σχεδιασμού του, μπορεί να διαπιστωθεί ότι το πρότυπο κατασκευάζεται από πολλά λογότυπα κεφαλής σε αποτύπωμα, τα οποία επίσης δίνουν έμφαση στις συνεχείς προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την εκστρατεία The Big Cat Sanctuary για τη διάσωση των τσιτάχ και άλλων μεγάλων γατών. Ένα θέμα που είναι πιό πιεστικό από ποτέ και μια αιτία που είναι ιδιαίτερα κοντά στις καρδιές μας.”

Το DS TECHEETAH

Η TECHEETAH Formula-E είναι μια κινεζική ομάδα αγωνιστικών στην ολοκαίνουρια σειρά αγώνων, ABB FIA Formula E που ανήκει στην SECA (Shanghai) Limited.

Η ομάδα έχει κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος οδηγών το 2017/2018 με τον Jean-Éric Vergne και μαζί με τον André Lotterer, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των ομάδων στην ίδια εποχή του Formula E.

Από την εποχή 2018/2019 του ηλεκτρικού πρωταθλήματος, η TECHEETAH συνεργάστηκε με την DS Automobiles για να γίνει η DS TECHEETAH.

Η ομάδα κέρδισε τον τίτλο πρωταθλήματος των ομάδων και πρωταθλήματος οδηγών 2018/2019 με τον Jean-Éric Vergne.