Απόλυτα νόμιμο το σύστημα DAS της Mercedes

22

Δικαίωση για την Mercedes στην Αυστρία καθώς κρίθηκε νόμιμο το καινοτόμο σύστημα DAS που φέρου τα μονοθέσια της ομάδας στην Formula 1.

H δικαίωση ήρθε από τους αγωνοδίκες και την FIA κατά την ψεσινή συνεδρία. Ετσι πριν καν ξεκινήση επίσημα το φετινό πρωτάθλημα της F1 στην πίστα του Red Bull Ring, η Mercedes κατέκτησε την πρώτη νίκη. Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την επίσημη καταγγελία και ένσταση που υπόβαλε η Red Bull στην FIA για το σύστημα DAS της Mercedes, οι αγωνοδίκες συνεδρίασαν και αποφάσησαν ότι το καινοτόμο σύστημα Dual Axis Steering (DAS)  της γερμανοαγγλικής ομάδας είναι καθόλα νόμιμο και μπορεί να διατηρηθεί στα μονοθέσια.

Στην ένσταση που είχε κάνει η Red Bull ισχυρίστηκε ότι το σύστημα DAS παραβιάζει τους τεχνικούς κανονισμούς, και συγκεκριμένα το άρθρο 3.8 που αναφέρεται στην αεροδυναμική επιρροή καθώς και το άρθρο 10.2.3, το οποίο αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει προσαρμογή σε κανένα σύστημα ανάρτησης ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση.

Ωστόσο, μετά από ακρόαση των αγωνοδικών που παρακολούθησαν μέλη και των δύο ομάδων (αυτοπροσώπως ή μέσω βίντεο), παρουσία και του Νικόλα Τομπάζη από το τεχνικό τμήμα της FIA, αποφασίστηκε ότι το DAS είναι μέρος του συστήματος διεύθυνσης της Mercedes W11, αν και όχι συμβατικό.

Ως αποτέλεσμα, το DAS δεν παραβιάζει τυχόν κανονισμούς που σχετίζονται με την ανάρτηση, με την ανακοίνωση να αναφέρει:

Ως γενικό συμπέρασμα, είναι πολύ απλό να συμπεράνουμε ότι το DAS θα ήταν παράνομο, ΕΑΝ δεν αποτελούσε μέρος του συστήματος διεύθυνσης. Επομένως, η κύρια πρόκληση και η συζήτηση έπρεπε να είναι εάν το σύστημα μπορεί να θεωρηθεί μέρος του συστήματος διεύθυνσης. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι το DAS είναι μέρος του συστήματος διεύθυνσης. Ως εκ τούτου, οι αγωνοδίκες θεωρούν ότι το DAS είναι ένα νόμιμο μέρος του συστήματος διεύθυνσης, και ως εκ τούτου να ικανοποιεί τους σχετικούς κανονισμούς σχετικά με την ανάρτηση ή την αεροδυναμική επίδραση.

Πατώντας την πηγή, μπορείς να διαβάσεις την ετυμηγορία των αγωνοδίκων, με λεπτομερείς εξηγήσεις για το πώς έφτασαν στην απόφαση τους.

ΠΗΓΗ: FIA