Απομένου δυό μόνο ειδικές για την μάχη του τίτλου

18
03 LUKYANUK Alexey (rus), ARNAUTOV Alexey (rus), Saintéloc Junior Team, Citroën C3 R5, action during the 2019 European Rally Championship Nyiregyhaza Rally in Hungary from november 8 to 10 - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Η μάχη τίτλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι FIA παραμένει ομοιογενής μεταξύ του Chris Ingram και του Alexey Lukyanuk, καθώς ξεκινάει το τελευταίο σκέλος του Ράλι Ουγγαρίας μετά από ένα άλλο δραματικό πρωινό.

Η έντονη βροχή που έπεφτε το πρωί επηρέασε μεγάλο μέρος της αγωνιστικής δράσης με συνθήκες που έδειχναν για αγώνα επιβίωσης παρά για αγώνα ανταγωνιστικό. Τις πιο απαιτητικές και δύσκολες συνθήκες έξησαν οι διαγωνιζομένοι στην SS10 που για λόγους ασφαλείας οι διοργανωτές επέλεξαν να ακυρώσουν το δεύτερο πέρασμα SS14.

Στον αγωνιστικό τομέας ο Lukyanuk με το Citroën C3 R5 συνεχίζει να πρωτοστατεί στη γενική κατάταξη, αλλά ο πρωτοπόρος στην κατάταξη της βαθμολογίας οδηγών Chris Ingram παραμένει στην καλύτερη θέση για να εξασφαλίσει τον τίτλο, παρόλο που ο Βρετανός οδηγός είχε μια παρακέντηση και μισή περιστροφή το πρωί.

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με το πρώτο πέρασμα της διαδρομής Óhuta-Fony των 10.60 χιλιομέτρων, που κέρδισε ο Ferenc Vincze. Τόσο ο Lukyanuk όσο και ο Ingram είχαν δράματα σε αυτή την ειδική, με τους Ρώσους να χάνουν τα πίσω φρένα από την αρχή  ενώ ο Ingram έχασε σχεδόν 10 δευτερόλεπτα από μισή περιστροφή στην ειδική.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για το Ingram κατά τη δεύτερη ειδική του πρωινού, καθώς η παρακέντηση μπροστά-δεξιά νωρίς τον ανάγκασε να σταματήσει και να αντικαταστήσει τον τροχό πριν συνεχίσει. Ο οδηγός της Toksport WRT, παράλληλα με τον συνοδηγό Ross Whittock , έχασαν περισσότερα από δύο λεπτά, γεγονός που επέτρεψε στο νικητή της ειδικής Frigyes Turán να μετακινηθεί στη δεύτερη θέση πίσω από τον Lukyanuk.

Η σημερινή μέρα δεν πήγε καθόλου καλά για τον πρωταθλητής του ERC1 Filip Mareš, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεκινήσει την SS8 μετά από θέματα διοίκησης του αγωνιστικού. Το αστέρι που υποστηρίζεται από την ομοσπονδία της Τσεχίας, στο πρώτο από τα δύο βραβεία από τον υποστηρικτή του ERC Eurosport Events για την επιτυχία του πρωταθλήματος, ήταν 6,8 δευτερόλεπτα από το τρίτο με το τέλος της χθεσινής μέρας.

Ο πρώην πρωταθλητής τίτλου Łukasz Habaj έλειπε επίσης από την πρώτη φάση της ημέρας μετά την αποχώρησή του από τον αγώνα χθές και δεν μπορούσαν να ετοιμάσουν το αυτοκίνητο.

Ο Kristóf Klausz βγήκε εκτός δρόμου στην SS9 και έχει αποσυρθεί, ενώ ο πρώην ηγέτης του αγώνα Vincze είναι επίσης έξω με ένα τεχνικό ζήτημα μετά από προβλήματα υπερθέρμανσης στην Korda Racing Team ŠKODA Fabia R5.

Ο Lukyanuk έφτασε την πόλη στην Nyíregyháza, με την Ingram στην Τρίτη θέση. Ο Ρώσσος έχει προβάδισμα πάνω από δύο λεπτά στο τελικό σκέλος, ενώ ο Ingram παραμένει 1m38s μπροστά από τον τέταρτο Norbert Herczig.

Ο Erik Cais οδηγεί τη μάχη στην ERC3 μπροστά από τον Marijan Griebel μετά το πρωινό σκέλος το οποίο χαρακτήρισε ως “πολύ δύσκολο”.

Στη μάχη του Ladies ‘Trophy, η βρετανίδα Nabila Tejpar χτύπησε ένα δέντρο και αποχώρησε από τον αγώνα  στην SS10. Τόσο η Tejpar όσο και ο συνοδηγός Hugo Magalhães δεν είχαν τραυματιστεί.

Ο Andrea Nucita είναι τώρα σίγουρος για τον τίτλο του Abarth Rally Cup αφού ο αντίπαλος του Dariusz Polónski αποχώρησε από το ράλι με ακόμα περισσότερα προβλήματα πίεσης λαδιού.

Ως έχει η κατάσταση ο Ingram πρέπει να τελειώσει στο βάθρο για να εξασφαλίσει τον πρώτο τίτλο του ERC στο τέλος της ημέρας.