Αποσύρει το ενδιαφέρον της για την F1 η Aston Martin

'Ηταν από τις πρώτες εταιρείες που έδειξαν ενδιαφέρον να μπουν στην F1 ως κατασκευαστές κινητήρων ενόψει των αλλαγών στους κανονισμούς το 2021

31

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, τόνισε πως η εταιρεία του δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σ’ έναν «πόλεμο εξοπλισμών» αποφεύγοντας να εμπλακεί στην F1 από το 2021.

Η Aston Martin ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έδειξαν ενδιαφέρον να μπουν στην F1 ως κατασκευαστές κινητήρων ενόψει των αλλαγών στους κανονισμούς το 2021. Μάλιστα, αυτή η προοπτική ενισχύθηκε από το γεγονός ότι η βρετανική φίρμα είναι χορηγός επωνυμίας στη Red Bull από τη φετινή σεζόν.

Παρόλα αυτά, ο CEO της εταιρείας, Andy Palmer, μίλησε στο βρετανικό Autocar και αποκάλυψε πως η Aston Martin δεν ενδιαφέρεται πια να εμπλακεί στο σπορ, υπό το φόβο του υψηλού κόστους και ρίσκου:

«Δεν φαίνεται πως οι νέοι κανονισμοί εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας, δυστυχώς. Η Aston Martin έδειξε ενδιαφέρον επί τη βάσει ότι τα έξοδα θα ελέγχονταν και ότι οι νέοι κανονισμοί θα έδιναν ξανά τον έλεγχο στα χέρια του οδηγού. Αυτό που τελικά βλέπω είναι ότι τα έξοδα δεν θα μειωθούν αρκετά, και καταλαβαίνω ότι η πιθανότητα να ξοδέψει κανείς μία περιουσία για να βρει ένα δέκατο του δευτερολέπτου παραμένει ακόμα»

Και συνέχισε:

«Στην Aston λατρεύουμε το σπορ, και θα θέλαμε πολύ να εμπλακούμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε έναν πόλεμο εξοπλισμών. Είναι αναίτια ακριβό και υπονομεύει το άθλημα, γιατί όποιος έχει το πλεονέκτημα του ενός δεκάτου θα κερδίσει.

«Δεν λέω πως σίγουρα δεν θα κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση μέχρι να δω τις τελικά προτάσεις, γιατί ακόμα υπάρχουν σημεία που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, αλλά αν πάμε προς έναν πόλεμο εξόδων, τότε δεν θα συμμετάσχουμε».