Αποτελεί πλέον γεγονός το πρωτότυπο ινών άνθρακα MonoCell της McLaren

34

Το πρώτο πρωτότυπο ινών άνθρακα MonoCell, που αποτελεί την κύρια δομή των αυτοκινήτων της McLaren, αποτελεί πλέον γεγονός και έχει αποσταλεί από το νέο κέντρο καινοτομίας και παραγωγής της εταιρείας στο Yorkshire, στο κέντρο παραγωγής McLaren στο Woking του Surrey.

Με την κωδική ονομασία «PLT-MCTC-01» (Prototype Lightweight Tub- McLaren Composites Technology Center-Number 1),  η βρετανική εταιρεία έκανε κίνηση που αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα της προς τον πλήρη « εξηλεκτρισμό» της γκάμας ως το 2025.

‘Όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθές από την McLaren το πρωτότυπο αυτό κομμάτι μεταφέρθηκε στην έδρα της εταιρείας όπου εκεί θα ασχοληθεί με αυστηρά καθήκοντα δοκιμών συγκρούσεων ώστε το 2020 να είναι έτοιμο να υιοθετηθεί για πρώτη φορά σε ένα νέο μη κατονομαζόμενο προς το παρόν μοντέλο της εταιρείας.

Το MCTC εγκαινιάστηκε πέρυσι στο Yorkshire από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, παράλληλα με τον Πρίγκιπα Σαλμάν Μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα, τον Πρίγκιπα του Μπαχρέιν, ως μέρος των φιλόδοξων σχεδίων της McLaren για αύξηση του ρυθμού καινοτομίας του περίφημου ελαφρού πλαισίου ανθρακοινών της βρίσκονται στην καρδιά όλων των αυτοκινήτων της.

Αυτό θα βοηθήσει τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της εταιρίας να βρουν περαιτέρω εξοικονόμηση βάρους καθώς η εταιρεία αναπτύσσει την επόμενη γενιά των οχημάτων της στο πλαίσιο του φιλόδοξου επιχειρηματικού της σχεδίου Track25.

Η McLaren σκοπεύει να κερδίσει τον αυτοκινητικό αγώνα σε ελαφρύ το οποίο θα γίνει όλο και πιο σημαντικό καθώς τα αυτοκίνητα κινούνται προς υβριδικούς κινητήρες που είναι γενικά βαρύτεροι από τους παραδοσιακούς αντίστοιχους της βενζίνης. Όλα τα αγωνιστηκά και τα supercars της McLaren θα είναι υβριδικά μέχρι το 2024.

Το MCTC απασχολεί σήμερα περίπου 60 άτομα, τα οποία θα αυξηθούν σε πάνω από 200 όταν αρχίσει η πλήρης παραγωγή το 2020.

Οι ίνες άνθρακα είναι από καιρό μέρος του DNA της McLaren, αφού η εταιρεία εισήγαγε για πρώτη φορά το υλικό στη Formula 1 στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Λαμβάνοντας υπόψη τα ελαφριά και αντοχή χαρακτηριστικά του υλικού, δεν έχει παράγει αυτοκίνητο χωρίς αυτό.

“Η παράδοση του πρώτου πρωτότυπου σασι από ανθρακονήματα από το νέο MCTC στο HQ της McLaren δεν είναι μόνο μια συναρπαστική μέρα για όλους όσους έχουν εργαστεί άμεσα στο έργο, αλλά και ένα σημαντικό ορόσημο για τη φιλοδοξία της McLaren Automotive να είναι παγκόσμιοι κατασκευαστές ελαφρών και σύνθετων τεχνολογία που συμβαδίζει με τη μετάβαση μας σε υβριδικούς κινητήρες, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού μας σχεδίου Track25.

“Ποτέ δεν καινοτομούμε για χάρη αυτού, καινοτομούμε για να εκπληρώνουμε συνεχώς την υπόσχεσή μας για δημιουργία αγωνιστηκών αυτοκινήτων. Είναι ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι με τις μελλοντικές απαιτήσεις βαρύτερων κινητήριων δυνάμεων, η εκμετάλλευση καινοτόμων τεχνολογιών και τεχνολογιών ελαφρού βάρους θα αποτελέσει σημαντικό κλειδί για την απελευθέρωση όλων των χαρακτηριστικών χειρισμού και ευελιξίας που απαιτούν οι πελάτες μας “  Δήλωσε ο Wes Jacklin, διευθυντής εργοστασίου, MCTC, McLaren Automotive.

Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτή τη στιγμή το carbon πλαίσιο της Speedtail παράγεται σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρεία, Carbo Tech.