Απρόβλεπτο κάθε αποτέλεσμα στο Ράλι Κύπρος που πήρε μπρός

62

Ανθρωποι και μηχανές στις 9 το πρωί ρίχνονται στην αγωνιστική δράση του 47ου Ράλι Κύπρος ενός αγώνα που χαρακτηρίζεται από τους δυσκολότερους του πρωταθλήματος καθώς όλα μπορούν να συμβούν στους χωμάτινους δρόμους της Κύπρου.

Μαζί με αυτούς και εμείς το επιτελείο της Newsautosport.com που ξεκινάει την δική του μάχη τη μάχη της έγκυρης και άμεσης ενημέρωσης από τον διεθνή αγώνα της Κύπρου.

Η μέρα για τους διαγωνιζομένους στον αγώνα ξεκίνησε με την αναγνώριση της διαδρομής της Super Special Stage που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στην περιοχή της Βουλής, του Μουσίου, Δημοτικού Θεάτρου, Λήδρα Πάλας και Δικαστηρίων.

Αυτό που θέλουμε να αναφέρουμε ευχόμαστε σε όλους τους διαγωνιζομένους ένα καλό και ασφαλισμένο αγώνα καθώς και στους διοργανωτές να κυλήσουν όλα ομαλά. Θα σταθούμε ιδιαίτερα στους θεατές που τους κάνουμε έκληση να απολαύσουν με ασφάλεια τον αγώνα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κριτών και των ανθρώπων της διοργάνωσης καθώς σίγουρα αυτοί κάτι περισσότερο γνωρίζουν.

Με το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να βρίσκεται στο ζενίθ, τα φώτα κλέβουν σίγουρα οι πρώτες τρεις συμμετοχές στη βαθμολογία του ERC, Chris Ingram, Alexey Lukyanuk και ο Lukasz Habaj, που θα παλέψουν σώμα με σώμα για το φετινό τίτλο, με τους πρώτους δυο μάλιστα να χωρίζονται με μόλις ένα βαθμό ενώ άλλους 9 βαθμούς πιο πίσω βρίσκεται ο Πολωνός οδηγός.

Μαζί τους, φυσικά και ο πολυνίκης του Ράλι Κύπρος Nasser Al Attiyah από το Κατάρ που κέρδισε πέντε φορές συνολικά τον αγώνα και διεκδικεί βαθμούς και στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής όπως φυσικά και ο Mikko Hirvonen, πρώην εργοστασιακός οδηγός της Subaru και Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι που επανέρχεται στην Κύπρο μετά από τέσσερις εμφανίσεις την δεκαετία του 2000-2009 που ο αγώνας προσμετρούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Ράλι Κύπρος 2019 είναι ο έβδομος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο τέταρτος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής και ο πέμπτος γύρος για το Παγκύπριο πρωτάθλημα.

Το ενδιαφέρων αρκετά μεγάλο για το κάθε πρωτάθλημα αλλά και για την κάθε κατηγορία και αναμένεται ότι για μια ακόμη χρονιά θα μας προσφέρει αρκετές συγκινήσεις.

Αντιλαμβάνεστε λοιπών τη έχει να γίνει. Πέραν από τους 43 οδηγούς του ERC και του MERC θα έχουμε και τα πληρώματα που θα διαγωνιστούν για το τοπικό πρωτάθλημα που κάνει και τη δική μας προσπάθεια στην ενημέρωση ακόμη πιο δύσκολη. Για να ξεχωρίζεται και σε πιο πρωτάθλημα τρέχουν όσα αυτοκίνητα θα δείτε στις ειδικές διαδρομές με τριψίφιο αριθμό στα αγωνιστηκά είναι για το τοπικό πρωτάθλημα.

Για σήμερα οι συμμετέχοντες θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,45 χιλιομέτρων. Η μέρα ξεκινά με την ειδική διαδρομή μήκους 14.60 χιλιομέτρων παρά το χωριό Πολιτικό ενώ θα ακολουθήσει η ειδική των Λευκάρων μήκους 23,23 χιλιομέτρων που θα είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν την ειδική διαδρομή στον Αναλυόντα μήκους 14.41 χιλιομέτρων για να επιστρέψουν στη Λευκωσία για το σέρβις.

Οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές θα επαναληφθούν το απόγευμα ενώ η τελευταία ειδική της μέρας δεν θα είναι άλλη από τη Υπερειδική διαδρομή στη Λευκωσία . Πιο συγκεκριμένα, στις 17:07 το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση από τη λεωφόρο Ομήρου ενώ ο τερματισμός της έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αφού πρώτα διέλθουν μέσω της λεγόμενης Νεκρής Ζώνης στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας. 

Οδηγοί από 20 διαφορετικές χώρες Ευρώπη και Μέση Ανατολή θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αναμετρηθούν μέσα στη Λευκωσία για χρόνο στην έκτη ειδική διαδρομή του αγώνα. Η διαδρομή θα διαμορφωθεί κατάλληλα τις ημέρες του αγώνα και θα φθάνει τα 3,52 χιλιόμετρα.

Fia Group picture during the 2019 European Rally Championship ERC Cyprus Rally, from september 27 to 29 at Larnaca, Cyprus – Photo Francois Flamand / DPPI

Η οργάνωση του Ράλι Κύπρος έχει φροντίσει ούτως ώστε οι θεατές να απολαύσουν τα αυτοκίνητα με ασφάλεια. Κατά μήκος της διαδρομής θα διαμορφωθούν ειδικοί ελεγχόμενοι χώροι σε συγκεκριμένα σημεία που προσφέρουν θέαμα, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των θεατών.

Μετά το τέλος της διαδρομής τα πληρώματα θα επιστρέψουν στο χώρο του σέρβις για να προετοιμαστούν για τη δεύτερη μέρα του αγώνα.

Παραμείνεται συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com για συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα