Αρχή στη Τσεχία με νίκη του Petr Semerád στο MOGUL Test-Rally

16

Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού σιγά σιγά βελτιώνεται και μια μετά την άλλη Χώρες χαλαρώνουν τα μέτρα και προσπαθούν να επανέλθουν στην καθημερινότητα.

Στην Τσεχική Δημοκρατία ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ξεκίνησε όπου είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον πρώτο αγώνα μετά την διακοπή λόγο του Covid-19.

Μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων της η Skoda Motorsport επανήλθε σε πλήρη λειτουργία και προετοίμασαν το 353ο αγωνιστικό FABIA που παραδόθηκε σε έναν ιδιώτη πελάτη λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο για να λάβει μέρος στο MOGUL Test-Rally στο Sosnová όπου ξεκίνησαν και πάλι οι αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο ιδιώτης ιδιοκτήτης της SKODA Petr Semerád από την Τσεχική Δημοκρατία, ο οποίος είναι επίσης πρεσβευτής του e-game για την τσεχική μάρκα, απέδειξε την ταχύτητά του στον πραγματικό κόσμο πίσω από το τιμόνι ενός ŠKODA FABIA Rally2 evo και κέρδισε τον αγώνα μαζί με τον συμπατριώτη συνοδηγό του Filip Šindelář.

Ο οδηγός του εργοστασίου της SKODA Jan Kopecký μαζί με τον συτνοδηγό του Jan Hloušek  στην πρώτη γρηγορότερη ειδική του αγώνα είχε μια παρακέντηση και απώλεια αρκετού χρόνου χάνωντας τις πιθανότητές του για νίκη.

Μετά από μήνες περιορισμών λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό, η περασμένη Παρασκευή ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για την ŠKODA Motorsport. Στην έδρα του Mladá Boleslav, παραδόθηκε το 353ο Rally FABIA. Ο Pavel Paickr, εκτελεστικός διευθυντής της Entry Engineering, πήρε το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τους European Junior Rally Champions (ERC1) Filip Mareš.

Μια μέρα αργότερα στη πίστα αγώνων του Sosnová, ο ήχος του κινητήρα του επιτυχημένου τσεχικού αυτοκινήτου ράλι μπορούσε να ακουστεί ξανά στο MOGUL Test-Rally. Ο Τσέχος νικητής ρεκόρ και ο Πρωταθλητής WRC2 από το 2018, ο Jan Kopecký, ζευγαρώθηκε ξανά με τον συν-οδηγό Jan Hloušek και πήρε το ŠKODA FABIA Rally2 evo μετά από ένα μακρύ διάλειμμα τον πρώτο γρηγορότερο χρόνο στον αγώνα ράλι. Μια παρακέντηση στη δεύτερη ειδική κόστισε πιθανή νίκη. Ο Petr Semerád, ο οποίος είναι ο πρεσβευτής του e-game της Skoda, απέδειξε την ταχύτητά του στον πραγματικό κόσμο του ράλι και πήρε τη νίκη μετά από ένα τεταμένο τελείωμα μαζί με τον συνοδηγό του Filip Šindelář.

«Ήταν καταπληκτικό να οδηγήσεις το ŠKODA FABIA Rally2 evo μετά από ένα μακρύ διάλειμμα στον ανταγωνισμό ξανά. Επιπλέον, ήταν μια καλή προθέρμανση για τον Jan και τον εαυτό μου πριν ξεκινήσουν οι αγώνες στο Τσέχικο πρωτάθλημα Ράλι στο επερχόμενο Rally Bohemia », τόνισε ο Jan Kopecký.

Ο επτά φορές πρωταθλητής του Τσέχικου πρωταθλήματος Ράλι θα είναι μαζί με τον συνοδηγό του Jan Hloušek ένα από τα κορυφαία φαβορί για το Rally Bohemia που θα γίνει 10 με 12 Ιουλίου.

Αποτέλεσμα MOGUL Test-Rally Sosnová

1. Semerád / Šindelář (CZE / CZE), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 24: 03.5 min.
2. ajtajf / Rajnoha (CZE / CZE), VW Polo GTI Rally2, +2,8 δευτ.
3. Vlček / Jugasová (CZE / CZE), Hyundai i20 Rally2, +11.1 δευτ.
4. Kačírek / Řiháková (CZE / CZE), allyKODA FABIA Rally2, +12,2 δευτ.
5. Pech jun./Uhel (CZE / CZE), Ford Focus RS WRC 06, +12.4 δευτ.

ΠΗΓΗ: Automobilsport.com / Foto: Skoda Motorsport