Αρχίζει το απόγευμα το Ράλι Φοινικούδων

81

Όλα είναι έτοιμα για το Ράλι Φοινικούδων, 3ο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι που διοργανώνεται από το Σωατείο Αυτοκινήτου Λάρνακκας στην επαρχία Λάρνακας.

‘Ανθρωποι και μηχανές είναι έτοιμοι να ριχθούν στην μάχη του  αγώνα που κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι ψηλές ταχύτητες σε γνωστές ειδικές διαδρομές της επαρχίας Λάρνακας.

Συνολικά 44 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή και όσα από αυτά έχουν περάσει από την γραμματεία και τον τεχνικό έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί το πρωί θα βρίσκονται στη ράμπα της εκκίνησης στην παραλία των φοινικούδων για τον αγώνα που αρχίζει σήμερα στις 17:30 μ.μ.

Το Ράλι Φοινικούδων θα καλύψει συνολικά αυτό το Σαββατοκύριακο 380,69 χιλιόμετρα από τα οποία τα 97,24 χλμ θα είναι αγωνιστικά και θα περιλαμβάνουν 8 ειδικές διαδρομές.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή Πετροφανή – Κελλιά συνολικού μήκους 19.95χλμ που θα πραγματοποιηθεί δυό φορές. Το δεύτερο πέρασμα θα είναι μάλιστα νυκτερινό καθώς το πρώτο αγωνιστικό θα περάσει για πρώτη φορά από την ειδική στις 19:13 ενώ το δεύτερο πέρασμα από την ειδική θα αρχίσει στις 20:15.

Ενδιάμεσα της ειδικής θα υπάρχει σέρβις στον χώρο του σταδίου ΓΣΖ όπου και λειτουργεί ο χώρος ανασυγκρότησης του αγώνα.

Η σημερινή μέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21:43 για το πρώτο αγωνιστικό αφού προηγουμένος θα έχει 45 λεπτά για σέρβις.

Η συνολική απόσταση που θα καλύψουν στην σημερινή μέρα τα πληρώματα είναι 105,5 χλμ από τα οποία τα 39,90χλμ αγωνιστικά.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί αύριο με ακόμη 6 ειδικές διαδρομές τρεις επαναλαμβανόμενες οι οποίες είναι Κλαυδιά – Σταυροβούνι 11.21χλμ, Καλαβασός – Λάγια 10,20χλμ και Αβδελερό – Κόσιη 7,26χλμ.

Το πρώτο πλήρωμα θα ξεκινήσει από το χώρο ανασυγκρότησης στο ΓΣΖ στις 9 το πρωί και θα ξεκινά την πρώτη ειδική στις 9:38 στα Κλαυδιά. Ακολούθως θα ξεκινά από την Καλαβασό στις 10:26 ενώ η ειδική στο Αβδελερό θα αρχίζει στις 11:34.

Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα βρίσκονται για σέρβις 30 λεπτών στους χώρους τους ΓΣΖ στις 12:15 και αμέσως μετά θα αρχίσει το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές πιυ θα αρχίζουν για το πρώτο πλήρωμα στις 13:07, 13:55 και 15:03 αντίστοιχα με τις σειρά των ειδικών που προαναφέραμε νωρίτερα.

Η τελετή του τερματισμού και η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει στην πλατεία Ευρώπης στην παραλία των φοινικούδων στις 17:00.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή η αφρόκραμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους αγώνες ράλι και υπόσχονται θέαμα και έντονο ανταγωνισμό για την τελική επικράτηση σε όλες τις κατηγορίες.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από τον λογαριασμό στο Facebook των οργανωτών του αγώνα Larnaca Automobile Association

Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες ένα καλό και ασφαλισμένο αγώνα.