Αρχίζει την χρονιά με ποινή τριών θέσεων ο Ricciardo

37

Με τιμωρία ξεκινά την αγωνιστική του χρονιά στην Formula 1 o Daniel Ricciardo, ποιό συγκεκριμένα με ποινή τριών θέσεων καθώς κινήθηκε ταχύτερα σήμερα στα  δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά ενώ κυμάτιζε κόκκινη σημαία.

Ετσι μετά από απόφαση των αγωνοδικών του αγώνα  σε παραβίαση των κανονισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ από φέτος στο grid του εναρκτήριου αγώνα του GP Αυστραλίας ο Daniel Ricciardo, θα χάσει τρείς θέσεις και παράλληλα δέχθηκε και δυό βαθμούς ποινής.

Η ποινή στον πιλότο της Red Bull επεβλήθηκε μετά από έλεγχο που έγινε από την τηλεμετρία της FIA.

Η απόφαση των αγωνωδικών είναι:

 «Οι Αγωνοδίκες εξέτασαν τα δεδομένα και το βίντεο και αποφάσισαν πως ο Ricciardo πράγματι δεν μπόρεσε να βρεθεί κάτω από το κατώτερο χρονικό όριο που ορίζεται από την ECU της FIA στο προτελευταίο και στο τελευταίο minisector.

«Επίσης, οι Αγωνοδίκες είδαν πως ο Ricciardo  μείωσε την ταχύτητά του κατά 175 χλμ/ώρα σε σχέση με τα προηγούμενα περάσματά του από την Κ12 και συνεχώς επιβράδυνε στις τρεις τελευταίες στροφές, δείχνοντας πως ακολουθούσε όσα αναφέρονται στο Παρτάτημα Η του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα. Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε πως έγινε ένα λάθος στον πίνακα ενδείξεων και για αυτό ήταν πιο γρήγορος από ό,τι έπρεπε.

«Όπως αναφέρει ο κανονισμός, το Άρθρο 31.6 προστέθηκε φέτος ώστε να διασφαλίσει πως οι οδηγοί θα μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας. Η παραβίαση αυτού του κανονισμού θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή.

«Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, οι Αγωνοδίκες εξέτασαν ενεδελεχώς το συμβάν και αποφάσισαν πως ο οδηγός είχε επιβραδύνει σημαντικά, ώστε δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. Για αυτό και του έδωσαν μικρότερη ποινή από το σύνηθες, τιμωρώντας τον με τρεις θέσεις και δύο βαθμούς ποινής».