Αρκετά ανταγωνιστικό θα είναι το FIA Junior WRC το 2020

55

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2020 κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα με το Rally Monte Carlo 23-26 Ιανουαρίου για την κορυφαία κατηγορία και για την WRC 2. Στον εναρκτήριο αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 88 πληρώματα.

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος το Ράλι Σουηδίας 13-16 Φεβρουαρίου θα αποτελεί και τον εναρκτήριο για το πρωτάθλημα FIA Junior WRC που όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρων αρκετών νέων ταλέντων που θέλουν να ακολουθήσουν τις διαδρομές των θρυλικών οδηγών Sebastien Loeb και Sebastien Ogier που μονοπώλησαν το ενδιαφέρων σε τίτλους τα τελευταία χρόνια πριν έρθει ο Ott Tanak πέρσι να σταματήσει την κυριαρχία των γάλλων οδηγών.

Έξι νεαρά πληρώματα έχουν προστεθεί στην λίστα συμμετοχών στο Ράλι Σουηδία, σε ένα σύνολο οδηγών που έχουν ήδη παρουσιαστεί στο WRC σε υψηλότερο επίπεδο, νέοι που επιστρέφουν από την χρονιά του 2019 και αρκετοί νεοσύλλεκτοι νέοι που φιλοδοξούν να κάνουν το ντεμπούτο τους.

Ο Ιταλός Fabio Andolfi θα ξεκινήσει την χρονιά σε ένα από τα αγαπημένα του ράλι και το μοναδικό σε εξολοκλήρου χιονισμένες ειδικές διαδρομές. Τα στατιστηκά στην καριέρα του περιλαμβάνουν μια νίκη στην WRC 2 στην Κορσική και μια θέση στο  βάθρο στην Τουρκία την περασμένη σεζόν, στο δρόμο για την κατάκτηση της πέμπτης θέση στο πρωτάθλημα WRC 2.

Ο Ουαλός Jon Armstrong, ο πρωταθλητής eSports του 2018 WRC και ένας φιναλίστ πάλι πέρυσι, επιστρέφει στον πραγματικό κόσμο του rallying. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ένα κορυφαίο αποτέλεσμα στην δεκάδα του WRC 2 στον αγώνα στην Ισπανία το 2017 και δύο νίκες στο Fiesta Trophy την προηγούμενη σεζόν.

Ο Tom Kristensson είναι επικεφαλής των επαναπατρισθέντων. Ο Σουηδός οδήγησε το πρωτάθλημα για το μεγαλύτερο μέρος τη περασμένη σεζόν μετά από νίκες στη Σουηδία και στη Φινλανδία, πριν να τελειώσει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Η παρηγοριά του κέρδισε το βραβείο Rookie.

Άλλοι οδηγοί του 2019 που εισέρχονται στη νέα σεζόν είναι ο Raul Badiu από την Ρουμανία, ο Ιταλός Enrico Oldrati Ένρικο, ο Ken Torn της Εσθονίας, ο Martin Sesks της Λετονίας και ο Fabrizio Zaldivar της Παραγουάης.

Με τους πιο πάνω ενώθηκε ο βραβευμένος με το AKK Flying ο φινλανδός αστέρας Sami Pajari, ο οποίος εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του στον αγώνα της πατρίδας του.

Στους νεοεισερχόμενους περιλαμβάνονται ο Βρετανό Ruairi Bell και ο Ιταλός Marco Pollara, που είναι οι νικητές υποτροφιών της M-Sport FIA Junior WRC μαζί με τους Pajari και Torn.

Ο Oscar Solberg, γιος του Henning, ανιψιός του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2003, Petter και ξάδελφος στον Oliver, θα είναι παρών όπως και η βρετανίδα Catie Munnings που μεταπηδά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου κέρδισε τον τίτλο κυριών το 2016.

Ο Tommaso Ciuffi,πρωταθλητής του πρωταθλήματος Lauri Joona 2019 και ο Σουηδός Pontus Lönnström συμπληρώνουν τους οδηγούς που θα λάβουν μέρος.

Τόσο ο Loeb όσο και ο Ogier είναι προηγούμενοι νικητές του FIA Junior WRC και ο πρωταθλητής του 2020 πέραν από τον τίτλο θα εξασφαλίσει μια θέση σε ένα νέο Ford Fiesta R5, θα λάβει 200 ελαστικά Pirelli, δωρεάν εγγραφή στη σειρά 2021 WRC 3 και πέντε ελεύθερες συμμετοχές ράλι. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα είναι στο τιμόνι των αυτοκινήτων Fiesta R2.

Ο  διευθυντής της ομάδας Junior WRC Maciej Woda προέβλεψε ακόμη ότι θα έχουμε την πιο ανταγωνιστική μάχη τίτλου.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τον αγώνα του πρωταθλήματος έχοντας παρακολουθήσει όλα τα πληρώματα του τρέχοντος έτους στενά τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρω τι είναι ικανός να κάνει κάθε οδηγός αγωνιζόμενος για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα FIA Junior WRC του 2020”, είπε.