Ατύχημα στα ελεύθερα δοκιμαστηκά είχε ο Lukaz Habaj

26

Καταστροφικό ήταν το ξεκίνημα των ελεύθερων πρακτικών στο Ράλι Ουγγαρίας για τον Πολωνό Lukaz Habaj όπου είχε ατύχημα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα θα δώσουμε σε μεταγενέστερο στάδιο και για το αν θα μπορέσει τελικά ο ένας εκ των διεκδικητών του τίτλου οδηγών να μπορέσει να λάβει μέρος στον αγώνα.

Το ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα από τα ελεύθερα δοκιμαστικά σημείωσε ο Ουγγρος οδηγός Hadik Andras περσινός νικητής του αγώνα που κινήθηκε ταχύτερα από όλους σταματώντας τα χρονόμετρα στο 2:15.781 στην διαδρομή των 3,9χλμ καθώς κινήθηκε με μέση ωριαία ταχύτητα τα 103,4 χλμ/ώρα στο Ford Fiesta R5 MkII.

Δεύτερος ταχύτερος ο επίσης Ουγγρος οδηγός τέσσερις φορές πρωταθλητής Ουγγαρίας Herczig Norbert με το  Volkswagen Polo GTi R5 που ήταν με διαφορά +1,429.

Τρίτος ταχύτερος ήταν ο περσινός πρωταθλητής του ERC και ένας εκ των διεκδικητών του φετινού τίτλου ο Ρώσος Alexey Lukyanuk με το Citroen C3 R5.

Αν και τα ελεύθερα δοκιμαστικά δεν μπορούν να μας δώσουν ακριβή εικόνα για την όλη εξέλιξη που θα έχει ο αγώνας καθώς χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς και τις ομάδες ώστε να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις στα αυτοκίνητα σίγουρα θα έχουμε ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό αγώνα.

Την πρώτη εξάδα στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά συμπλήρωσαν ο Γερμανός Johnston Sean στην 4η θέση με επίσης Citroen C3 R5, Ούγγρος Vincze Ferenc (Skoda Fabia R5) και ο Τσέχος Filip Mares. O Mares φετινός πρωταθλητής στην ERC1 Junior απολαμβάνει την μια από δυό συμμετοχές που του προσφέρει η Eurosport Events ως έπαθλο για τον τίτλο σε ένα Skoda Fabia R5 Evo.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας οδηγών ο βρετανός Chris Ingram σημείωσε τον 12ο ταχύτερο χρόνο στην ασφάλτινη ειδική διαδρομή καθώς προσπαθεί να βρεί το κατάλληλο σετάρισμα για το αυτοκίνητο του.

Περισσότερα σε λίγο.