Αβέβαιο το μέλλον της Mercedes AMG F1 Petronas

26

Από την στιγμή της ανακοίνωσης της συμφωνίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μεταξύ McLaren και Mercedes για παροχή των power units της δεύτερης στην βρετανική ομάδα, τέθηκε το ερώτημα για το μέλλον της γερμανικής ομάδας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG F1 Petronas, Toto Wolff, είχε δηλώσει κατηγορηματικά από τo paddock του Ρωσικού Grand Prix ότι η Mercedes δεν έχει την παραμικρή σκέψη να αποχωρίσει από την F1.

Φαίνεται, όμως, ότι ο νέος CEO της Daimler, Ola Kallenius , έχει δεύτερες σκέψεις, καθιστώντας το μέλλον της Mercedes στην F1 αμφιλεγόμενο.  Όπως γνωρίζεται, από το 2021 η F1 θα διέπεται από νέους κανονισμούς,  και ο Källenius δεν βλέπει μέλλον στον θεσμό. Οι λόγοι είναι αρκετοί, και ο κυριότερος είναι η εξοικονόμηση του υπέρογκου ποσού των χρημάτων που επενδύει η Mercedes ετησίως στην ομάδα της στην F1, με το ο Källenius να βλέπει ότι το πρωτάθλημα της Formula E ταιριάζει στο οικολογικό προφίλ που θέλει να ακολουθήσει η εταιρία του.

Ακόμα, η γερμανική ομάδα είναι εξολοκλήρου χτισμένη γύρω από τον Lewis Hamilton, και αναπόφευκτα κάποια στιγμή ο Βρετανός θα ολοκληρώσει την άκρως επιτυχημένη καριέρα του. Αυτό είναι ακόμα μια πρόκληση, κυρίως για την ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία έξι χρόνια. Και τέλος, με την ολοκλήρωση της υπάρχουσας οικονομικής συμφωνίας Concorde, οι ομάδες θα αρχίσουν να δουλεύουν διαφορετικά, κάτι που θα φέρει σκληρές αλλαγές στις ομάδες.

Τα παραπάνω έχουν φουντώσει τις φήμες ότι η Mercedes θέλει να πουλήσει την εργοστασιακή της ομάδα. Σύμφωνα με σημερινά  δημοσιεύματα του Carscoops η ομάδα της Mercedes-AMG F1 Petronas θεωρείται ότι βλέπει έναν νέο ιδιοκτήτη πριν τη λήξη της τρεχουσας «Συμφωνίας  Concorde» που λήγει στα τέλη του 2020.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει λάβει την πληροφορία από μια «αξιόπιστη πηγή» ότι η ομάδα ψάχνει για νέο ιδιοκτήτη σε μια κίνηση που θα του επέτρεπε να βγεί από τις καθημερινές λειτουργίες της διαχείρισης της ομάδας αλλά να παραμείνει κατασκευαστής και προμηθευτής κινητήρων στην F1.

H Carscoops έθεσε τις πληροφορίες της στην Mercedes-Benz για διευκρίνιση και περιμένει την απάντηση της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν λίγοι δυνητικοί μνηστήρες για την ομάδα. Ένας είναι η οικογένεια Mazepin από τη Ρωσίας, με τον γιο του ιδιοκτήτη, Nikita Mazepin, να αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της Formula 2. Ένας άλλος πιθανός αγοραστής θεωρείται ο δισεκατομμυριούχος Roger Penske, ο οποίος πρόσφατα αγόρασε τα δικαιώματα του Indy Car και της πίστας της Indianapolis, με τον Penske να έχει πλούσια εμπειρία στην διεύθυνση αγωνιστικών ομάδων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πληροφορία είναι αβάσιμη και περιμένουν την επίσημη τοποθέτηση της Mercedes-Benz σε αυτό το ζήτημα

Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην έχουν κάποια στέρεα βάση, αλλά η απουσία του Wolff  από τον αγώνα της Βραζιλίας, ο πρώτος αγώνας που δεν πάει από το 2013, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ίσως, έχει κάποιο ραντεβού με τον Alejandro Agag και να μιλήσουν για την Formula E.