Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί στους αγώνες F1

12

Μπήκε το νερό στο αυλάκι για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού την Formula 1 που ξεκαθάρισε ότι θα κάνει αρχή για το 2020 από την Αυστρία στις 5 Ιουλίου.

Το πάθημα έγινε… μάθημα στη Liberty Media. Όταν λίγες ώρες πριν από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του αυστραλιανού γκραν πρι, στα μέσα Μαρτίου, έγινε γνωστό πως ένα μέλος της McLaren είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊο, η βρετανική ομάδα υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα και να ακυρωθεί η έναρξη της χρονιάς.

Προκειμένου να μην συμβεί κάτι τέτοιο με την έναρξη της σεζόν στις 3 Ιουλίου στην Αυστρία, η Liberty Media έχει συντάξει ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν εάν βρεθεί θετικό δείγμα σε μέλος ομάδας.

Όπως τόνισε ο Chase Carey, υπάρχουν πλέον όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε ο οποιοσδήποτε ασθενή να μπορέσει να μπει άμεσα σε καραντίνα και να αντικατασταθεί από άλλο μέλος της ομάδας του. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι εάν μια ομάδα υποχρεωθεί λόγω των συνθηκών να αποχωρήσει από έναν αγώνα, το γκραν πρι θα διεξαχθεί κανονικά.

Ο πρόεδρος της Liberty Media, Chase Carey, ξεκαθάρισε χθές πως δεν πρόκειται να βιαστεί η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 για να ανακοινώσει τους υπόλοιπους αγώνες της φετινής διοργάνωσης.

Η λογική «βλέποντας και κάνοντας» είναι αυτή που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στη Liberty Media, καθώς το θέμα του COVID-19 μπορεί από μέρα σε μέρα να ανατρέψει κάθε είδους σχεδιασμό.

Έτσι, μπορεί να ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πρώτων οκτώ αγώνων μέσα σε δέκα εβδομάδες τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου, εντούτοις από τη Μόντσα και μετά τίποτα δεν μπορεί να οριστεί άμεσα.

Δεδομένο είναι ότι χώρες όπως η Σιγκαπούρη και ο Καναδάς δεν θα φιλοξενήσουν φέτος αγώνες της Formula 1, ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η Ιαπωνία, μιας και μόλις την περασμένη Δευτέρα ο promoter του ιαπωνικού MotoGP είχε ανακοίνωση την ακύρωση του αγώνα του 2020. Κι επειδή πρόκειται για κοινό Promoter με τη Formula 1, «φούντωσαν» οι φήμες που θέλουν και τον αγώνα της Σουζούκα να ακυρώνεται.

Αντιθέτως, το Μεξικό, παρότι έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊου, ανακοίνωσε χθές πως θα φιλοξενήσει κανονικά το γκραν πρι της 1ης Νοεμβρίου στο Μέξικο Σίτι.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υπάρξει ένα προσχέδιο για το δεύτερο μισό της σεζόν, με τη Liberty Media να επιθυμεί να διοργανώσει από 15 έως 18 αγώνες μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.