Αύξηση 2% στις πωλήσεις Fiat Chrysler τον Ιανουάριο

30

Η Fiat Chrysler Automobiles NV ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή αύξηση 2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αυξημένης ζήτησης των φορτηγών Ram και δήλωσε ότι αναμένει ισχυρές πωλήσεις για φέτος.

Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες κατέστρεψαν τις μειώσεις στις πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, λέγοντας ότι είναι ανοδικοί για το 2019 ακόμη και όταν οι οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι η αύξηση των επιτοκίων θα αποθάρρυνε τους καταναλωτές να αγοράσουν αυτοκίνητα φέτος.

“Παρά το γεγονός ότι ο καιρός είναι ζεστός τον Ιανουάριο, παραμένει επίπονο το 2019, λόγω της συνεχιζόμενης υποκείμενης ισχύος της αμερικανικής οικονομίας”, δήλωσε ο επικεφαλής των πωλήσεων της Fiat, Reid Bigland.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι πώλησε 136.082 οχήματα τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με 132.803 μονάδες για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους 2018.

Οι πωλήσεις του Ram αυξήθηκαν 24% με 39.649 οχήματα τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η Ford Motor Co, όπως και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της  η General Motors Co, σταμάτησε να αναφέρει μηνιαίες πωλήσεις.

Η GM και η Ford, οι δύο κορυφαίες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συνεισέφεραν περίπου το 32% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το 2018.

Οι σύμβουλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας JD Power και LMC Automotive προβλέπουν ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων του Ιανουαρίου θα μειωθούν κατά 1% περίπου από τον ίδιο μήνα το 2018, εν μέρει λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τη πρόσφατη κρίση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι σύμβουλοι αυτοκινήτων προέβλεπαν επίσης ότι οι συνολικές πωλήσεις ελαφρών οχημάτων φέτος μειώθηκαν κατά 1,9% σε περίπου 17 εκατομμύρια μονάδες, σε σύγκριση με το 2018.

ΠΗΓΗ: Reuters