Χάνει την κατατακτήρια ο Łukasz Habaj

29

Ολοκληρώθηκαν και τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστηκά στο Ράλι Ουγγαρίας και οι διαγωνιζόμενοι ετοιμάζονται για την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που ανάλογα με την σειρά κατάταξης των πληρωμάτων θα γίνει και η επιλογή της σειράς εκκίνησης από τις ειδικές διαδρομές.

Η προσπάθεια του Łukasz Habaj να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA έχει υποστεί μια πρόωρη αποτυχία μετά από την συντριβεί που είχε κατά τη διάρκεια της πρώτης του διαδρομής στην ελεύθερη πρακτική για το Ράλι Ουγγαρία σήμερα το πρωί.

Ο Πολωνός Habaj ελιχε μια έξοδο σε μια δεξιά στροφή 500 μέτρα πριν από το τερματισμό της ειδικής Napkor 3,90 χιλιομέτρων και θα χάσει την Προκριματική ειδική λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο αγωνιστικό της Sport Racing Technologie ŠKODA Fabia R5.

Τόσο ο Habaj όσο και ο συνοδηγός του Daniel Dymurski είναι απόλυτα καλά σχολιάσαν όμως: “Νομίζω ότι το αυτοκίνητο δεν είναι καλό”.

Τα αποτελέσματα της Προκριματικής ειδικής χρησιμοποιούνται για να αποτελέσουν μέρος της σειράς εκκίνησης για το αρχικό σκέλος του αγώνα, που σημαίνει ότι ο Habaj θα αντιμετωπίσει το τρέξιμο πολύ κάτω από τη σειρά αν και εφόσο μπορέσει να ετοιμάσει το αυτοκίνητό του. Με αναμενόμενες υγρές και λασπώδεις συνθήκες, ο Habaj θα υποστηριχθεί για μια δύσκολη πρόκληση.

Ο Habaj είναι δεύτερος στην προσωρινή κατάταξη του ERC, 19 βαθμούς πίσω από τον αρχηγό Chris Ingram και εννέα μπροστά στον υπερασπιστή πρωταθλητή Alexey Lukyanuk και  Ingram  να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Φωτογραφία: István Peremicki / www.pirirc.hu/Peremicki