Χάνεται εκ νέου το εμπορικό σήμα της Datsun

36

Στο πλαίσιο ενός γενικότερου πλάνου που θέλει να εφαρμόσει η Nissan και το οποίο ονομάζει «σχεδιο αποκατάστασης της απόδοσης» φαίνεται ότι θα χαθεί και πάλι το εμπορικό σήμα της Datsun.

H Datsun είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που δημιουργήθηκε το 1931 και βρέθηκε να αποτελεί μέρος της Nissan. Η παραγωγή της Datsun από το ξεκίνημα της και μέχρι και το 1986 εξαγόταν σε αρκετές χώρες. Η Nissan το 1986 διέκοψε την παραγωγή της Datsun.

Ωστόσο το 2013 το όνομα Datsun επανήλθε σαν εμπορικό σήμα υπό την ομπρέλα της Nissan για να σηματοδοτήσει και να διαφοροποιήσει τα μοντέλα που προορίζονταν για αναδυόμενες και πολύ φθηνές αγορές όπως την Ινδονησίας, Ινδίας, Ρωσίας και της Νοτίου Αφρικής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Nissan σκέφτεται τώρα να καταργήσει εκ νέου το εμπορικό σήμα Datsun καθώς θεωρεί ότι δεν βοηθά στις πωλήσεις στις συγκεκριμένες αγορές στις οποίες η Nissan θέλει πλέον να εισέλθει με το δικό της λογότυπο.

Η φημολογούμενη απόσυρση του brand με το όνομα Datsun αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιάς ευρύτερης πρωτοβουλίας σε ολόκληρη την εταιρεία η οποία αποκαλείται εσωτερικά «σχέδιο αποκατάστασης της απόδοσης». Στόχος η βελτίωση της κερδοφορίας της Nissan και η αναστροφή της στρατηγικής του πρώην CEO Garlos Ghosh.

Στο ίδιο ρεπορταζ το Reuters αναφέρει πως η Nissan θα μειώσει την παραγωγή σε διάφορα εργοστάσια εκτός της Κίνας, θα μειώσει τις πωλήσεις σε εταιρικούς στόλους καιθα βγάλει από την παραγωγή μοντέλα των οποίων οι πωλήσεις δεν είναι ικανοποιητικές.