Χαρά για το Nucita που στέφεται πρωταθλητής απαγοήτευση για τον Poloński

21
NUCITA Andrea, DI CARO Bernardo (ita), Loran srl , Fiat Abarth 124 Rally, portrait during the 2019 European Rally Championship Nyiregyhaza Rally in Hungary from november 8 to 10 - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και απαγοήτευση πρόσφερε σήμερα η δεύτερη μέρα του Ράλι Ουγγαρίας στους διεκδικητές του τίτλου του ERC Cup Abarth 2019.

Η τύχη ήταν με το μέρος του Ιταλού Andrea Nucita που είναι χαρούμενος με την όλη εξέλιξη και ο ανεπίσημος πρωταθλητής του ERC Cup Abarth για το 2019, αφού ο Dariusz Poloński αποχώρησε πριν από την έναρξη της ε.δ. 8 σήμερα το πρωί αρκετά απαγοητευμένος από την εξέλιξη.

Οι δυό οδηγοί είχαν μια διαφορά 8 βαθμούς πριν από την εκκίνηση του τελευταίου γύρου και με το προβάδισμα που είχε ο Ιταλός απλώς ήθελε ένα τερματισμό μετά από τρείς προηγούμενες νίκες στο θεσμό.

Ο Πολωνός με μια νίκη από τους προηγούμενους πέντε αγώνες για να εξασφαλίσει τον τίτλο ήθελε νίκη στην Ουγγαρία και να μην τερμάτιζε στον αγώνα ο Nucita.

Με το ξεκίνημα της χθεσινής μέρας ο Andrea Nucita αποχώρησε με ηλεκτρικό πρόβλημα στο Abarth 124 Rally με αποτέλεσμα να αναπτερωθουν οι ελπίδες του Πολωνού που στο τέλος της χθεσινής μέρας τέθηκε και αυτός εκτός αγώνα με δικά του προβλήματα.

Τελικά ο Nucita τα ξεπέρασε και τέθηκε και πάλι στην ενεργό δράση ενώ ο Poloński όπως έχει διαφανεί δεν τα ξεπέρασε και τέθηκε εκτός αγώνα και έχασε κάθε ελπίδα για τον τίτλο.

Ο Πολωνός οδηγός δεν χάνει μόνο τον τίτλο αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 30.000 ευρώ που θα προσφερθεί στο πρωταθλητή.

Αυτό που απομένει τώρα είναι η ολοκλήρωση του αγώνα και η επισημοποίηση των αποτελεσμάτων από την FIA.