Χάθηκαν στη πλοήγηση οι κορυφαίοι οδηγοί

95

Ο χθεσινός θάνατος του Paulo Goncalves προκάλεσε θλίψη σε όλους τους συμμετέχοντες του αγώνα και ψυχολογική αναστάτωση. Οι οργανωτές μάλιστα του αγώνα πραγματοποίησαν αλλαγές στη σημερινή εξαιρετηκά δύσκολη μέρα.

Η 8η ειδική στο Wadi Al Dawasir ματαιώθηκε για τις κατηγορίες των μοτοσικλετών και των Quads για να δωθεί χρόνος στους αναβάτες να ανασυνταχθούν και να συνέλθουν ψυχολογικά από το θάνατο του συναθλητή τους.

Το πρόγραμμα για τις κατηγορίες αυτοκινήτων, φορτηγών και SSV, περιλάμβανε μια ειδική διαδρομή μήκους 477 χιλιομέτρων, που ξεκινούσε και τερμάτιζε στο Wadi Al Dawasir. Καθώς Wadi σημαίνει στα αραβικά “κοιλάδα”, από αυτό γίνεται αντιληπτή και η φύση της ειδικής διαδρομής, η οποία συνδύαζε ευθείες και τεχνικά κομμάτια με αμμόλοφους, όπου η πλοήγηση έπαιζε σημαντικό ρόλο.

Οι διαγωνιζόμενοι που ρίχθηκαν στην αγωνιστική δράση όπως και να το κάνουμε και αυτοί συναισθηματικά ήταν επηρεασμένοι. Μάλιστα η μέρα επεφύλαξε και εκπλήξεις καθώς τα κορυφαία πληρώματα χάθηκαν στην πλοήγηση.

Στα αυτοκίνητα η μέρα περιλάμβανε απρόοπτα για τους πρωταγωνιστές και έτσι η έκπληξη ήρθε από τον Γάλλο Matthieu Seradori που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας εμπρός από τον Fernando Alonso που πέτυχε την καλύτερη του επίδοση στο φετινό Ντακάρ.

Τόσο οι Carlos Sainz-Lucas Cruz (Mini JCW Buggy) όσο και οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel (Toyota Hilux), Stephane Peterhansel-Paulo Fiuza (Mini JCW Buggy), έχασαν χρόνο όταν χάθηκαν στην πλοήγηση. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στο ταχύτατο ερασιτεχνικό πλήρωμα των Mathieu Seradori-Fabian Lurquin (Century Buggy) να σημειώσουν τον ταχύτερο χρόνο.

Ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη προήλθε από το πλήρωμα που πέτυχε τον δεύτερο χρόνο της ημέρας. Ο λόγος για τους Fernando Alonso-Marc Coma (Toyota Hilux), με τον 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή F1 να δηλώνει πως με αυτή του την επίδοση, ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του από το φετινό Dakar.

Στη γενική κατάταξη, οι Sainz-Cruz παρέμειναν επικεφαλής, παρά το γεγονός ότι τερμάτισαν σχεδόν 20 λεπτά μακριά από την κορυφή. Ο λόγος ήταν πως όλα τα κορυφαία πληρώματα χάθηκαν, οπότε οι Al Attiyah-Baumel απλά μείωσαν τη διαφορά στα 6’40” από την κορυφή, τη στιγμή που οι Peterhansel-Fiuza απέχουν 13’09” από τους Ισπανούς teammates τους.

Η κατάταξη παρέμεινε αμετάβλητη και στις υπόλοιπες θέσεις της εξάδας, όπου βρίσκονται οι Yazeed Al Rajhi-Konstantin Zhiltsov (Toyota Hilux), Orlando Terranova-Bernardo Graue (Mini JCW Rally) και Giniel De Villiers-Alex Haro (Toyota Hilux).

Στα φορτηγά, οι Andrey Karginov-Andrey Mokeev-Igor Leonov (Kamaz) πέτυχαν ακόμη έναν ταχύτερο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, αύξησαν τη διαφορά από τους Anton Shibalov-Dmitri Nikitin-Ivan Tatarinov (Kamaz), οι οποίοι ήταν δεύτεροι και στην ειδική, στα 27’06”. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, συνεχίζουν να βρίσκονται οι Λευκορώσοι Sergey Viazovich-Pavel Haranin-Anton Zaparoshchanka (MAZ).

Στην κατηγορία των SSV, ταχύτεροι ήταν οι Βραζιλιάνοι Reinaldo Varela-Gustavo Gugelmin, με μικρή διαφορά από τους Francisco Lopez Contardo-Juan Pablo Vinagre. Στη γενική, συνεχίζουν να προηγούνται οι Αμερικανοί Casey Currie-Sean Berriman, με τους Lopez-Vinagre να απέχουν 15’40”. Στην τρίτη θέση, παραμένουν οι Ρώσοι Sergey Kariakin-Anton Vlasiuk, με όλα τα πληρώματα να μοιράζονται Can-Am Maverick.

Αύριο, Τρίτη 14 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα συνεχίζεται με την 9η ειδική διαδρομή του αγώνα, Wadi Al Dawasir – Haradh, μήκους 415 αγωνιστικών χιλιομέτρων.