Χειρουργικές μάσκες κατασκευάζει η Lamborghini

8

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα μας ρεπορταζ ή μια μια την άλλη οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τον άλφα ή βήτα τρόπο ρίχνονται στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου.

Η Automobili Lamborghini άφησε για λίγο την παραγωγή αυτοκινήτων και ξεκίνησε να παράγει χειρουργικές μάσκες και προστατευτικές “ασπίδες” προσώπου από plexiglass στο εργοστάσιό της στην Sant’Agata.

Στόχος της εταιρείας είναι να δωρίσει τον ιατρικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Sant’Orsola -Malpighi στην Μπολόνια, συμβάλλοντας με ενεργό τρόπο στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19.

Οι γυναίκες που βλέπετε να ράβουν τις πορτοκαλί μάσκες, εργάζονταν στο τμήμα που έφτιαχνε τις δερμάτινες επενδύσεις για το εσωτερικό των αυτοκινήτων της Lamborghini. Χάρη σε αυτές, κατασκευάζονται 1.000 χειρουργικές μάσκες την ημέρα.

Όσο για τις “ασπίδες” προσώπου, αυτές κατασκευάζονται με τη βοήθεια των 3D Printer μέσα στις εγκαταστάσεις παραγωγής εξαρτημάτων από carbon fiber, ενώ ο αριθμός τους φτάνει στις 200 μονάδες ημερησίως.

Η πρωτοβουλία της Lamborghini υποστηρίζεται από τις δημοτικές αρχές της περιοχής Emilia – Romagna, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το ιατρικό εργαστήριο του οποίου θα εγκρίνει τις μάσκες πριν την παράδοσή τους στο νοσοκομείο.

Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που έχουν χτυπηθεί πιο σκληρά από τον κορονοιό, με 110.574 κρούσματα και 13.155 θανάτους να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

 Ως δείγμα ενότητας και υποστήριξης απέναντι σε ολόκληρο το έθνος, το εργοστάσιο της Lamborghini στη Sant’ Agata φωτίζεται με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.