Χιλιάδες Audi με τον ίδιο αριθμό πλαισίου

720

Του Χρυσόστομου Κυλίλη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt το Volkswagen Group προσθέτει και άλλο βάσανο στο κεφάλι του μετά από το dieselgate που ξέσπασε το 2015 με μοντέλα της Volkswagen που παραβίαζαν τα λογισμικά στους ρύπους. Τώρα στην Audi βρέθηκαν έγγραφα που υποδηλώνουν ότι χιλιάδες μοντέλα που πήγαν σε εξαγωγή φέρουν τον ίδιο αριθμό πλαισίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εισαγγελείς από το Μόναχο που είχαν αναλάβει να ερευνήσουν τα αρχεία της Audi σχετικά με το πολύκροτο σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων βρήκαν έγγραφα που υποδηλώνουν ότι χιλιάδες Audi  που εξάγονται σε Κίνα, Κορέα και Ιαπωνία μπορεί να έχουν τον ίδιο αριθμό πλαισίου.

Η επιδρομή των ερευνητών έγινε τον Μάρτιο, όταν το Γερμανικό υπουργείο Μεταφορών κατηγόρησε την Audi για εξαπάτηση των δοκιμών των εκπομπών ρύπων για  24.000 πετρελαιοκίνητα Α7 και Α8. Θυμίζουμε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακάκεσε τα αυτοκίνητα σε όλητην Ευρώπη, και αναβάθμισε το λογισμικό τους για να μειώσει την ποσότητα του οξειδίου του αζώτου.

Ο αριθμός VIN (vehicle identification number) υποτίθεται ότι είναι ένα μοναδικός 17-ψήφιος αναγνωριστικό αριθμός για κάθε αυτοκίνητο, που σφραγίζεται κατά τη διάρκεια της παραγωγής και πρέπει να παραμένει αναλλοίωτος καθόλη τη διάρκεια της ζωής του οχήματος, επιτρέποντας έτσι στους ιδιοκτήτες να παρακολουθούν πράγματα, όπως το ιστορικό ιδιοκτησίας ή το αρχείο ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τις πηγές, τα εν λόγω έγγραφα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του τμήματος ελέγχου της Audi. Οι ανακριτές παραδέχτηκαν ότι δεν βρίσκουν τι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει η παραγωγή οχημάτων με τον ίδιο αριθμό VIN. Τόσο η γερμανική νομοθεσία όσο και η νομοθεσία της ΕΕ ορίζουν ότι κάθε όχημα μπορεί να αναγνωριστεί από τον αριθμό πλαισίου, ο οποίος θα παραμείνει ενεργός για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Αυτό που απομένει τώρα να δούμε καθώς η Audi δεν έχει προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό για αυτό το θέμα ποια κατάληξη θα έχει. Το μόνο που θέλουμε να αναφέρουμε είναι κάτι το πολύ σοβαρό και όχι μια απλή παρατυπία.

Τι αφορά κάθε ψηφίο στον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου

Ο αριθμός πλαισίου των αυτοκινήτων, πέραν του ότι αποτελεί την «ταυτότητα» του οχήματος περιέχει πληροφορίες που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι κρύβονται στον 17ψήφιο αριθμό.

Ειδικότερα ο αριθμός πλαισίου περιλαμβάνει την χώρα και το εργοστάσιο παραγωγής του αυτοκινήτου, τον τύπο αμαξώματος, τον κυβισμό αλλά και το καύσιμο του κινητήρα, τον αύξοντα αριθμό κατασκευής του οχήματος, το έτος παραγωγής, το μοντέλο, το σύστημα πέδησης, το κιβώτιο, κ.ά.

Ωστόσο μία από τις πιο χρήσιμες πληροφορίες που κρύβει ο αριθμός πλαισίου αφορά στην ημερομηνία παραγωγής του οχήματος από την οποία μπορεί κανείς να διαπιστώσει ακόμη και το πραγματικό έτος κατασκευής του οχήματος ασχέτως αν η αδειά του αναγράφει άλλη ημερομηνία, μεταγενέστερη συνήθως, αν πρόκειται για παλαιότερο εισαγόμενο μεταχειρισμένο όχημα.

Αλλά και στα καινούρια οχήματα μπορεί κανείς να διαπιστώσει αν πρόκειται για αυτοκίνητο stock ή… «φρέσκο» αυτοκίνητο.

Με αφορμή το δημοσίευμα μας στην αρχή ψάξαμε λιγάκι το θέμα και σας απκαλύπτουμε τι αφορά το κάθε ψηφίο του αριθμού πλαισίου του κάθε οχήματος.

Oι χαρακτήρες 1-3 προσδιορίζουν τον κατασκευαστή και τη χώρα παραγωγής του οχήματος (π.χ. Ιαπωνία, Nissan).

Ο χαρακτήρας 4 δηλώνει τον τύπο του αμαξώματος (hatchback, sedan, cabrio, SW, κ.τ.λ)

Ο χαρακτήρας 5 τον τύπο της μηχανής (diesel, βενζίνη, hybrid, electric)

Ο χαρακτήρας 6 τον τύπο του συστήματος φρένων του οχήματος, αερόσακους, κ.ά.

Οι χαρακτήρες 7-8 το μοντέλο

Ο χαρακτήρας 9 είναι ένα ψηφίο ελέγχου.

Ο χαρακτήρας 10 που θεωρείται και σημαντικός, δείχνει το έτος παραγωγής του αυτοκινήτου! Μάλιστα τα γράμματα U και Z αλλά και ο αριθμός 0 (μηδέν) δεν χρησιμοποιούνται στον κώδικα του έτους.

Ο χαρακτήρας 11 δείχνει τη χώρα που κατασκευάστηκε και δεν συμπίπτει πάντα με τη χώρα προέλευσης του κατασκευαστή.

Οι χαρακτήρες 12-17 είναι οι αύξων αριθμός παραγωγής και μοναδικός για κάθε όχημα.

Πηγή: Handelsblatt