Χωρίς να κερδίσει ειδική κρατιέται στην κορυφή ο Meeke

35

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει καμιά από τις τέσσερις σημερινές πρωινές ειδικές διαδρομές που έχουν πραγματοποιηθεί στους δασικούς λασπωμένους δρόμους της Ουαλίας ο Kris Meeke αλλά καταφέρνει με νύχια και με δόντια να κρατά την πρωτοπορία σε ένα συναρπαστικό αγώνα που εξελίσσεται.

Ο οδηγός του Toyota Yaris σε πολύ ολισθηρές συνθήκες μέσα στις λάσπες με συνεχείς υπερπροσπάθειες παίζοντας και έδρα κρατιέται σε απόσταση 6.0 δευτερολέπτων από τον Thierry Neuville, καθώς οι ανταγωνιστές επέστρεψαν στην βάση του πάρκου εξυπηρέτησης στο Llandudno.

Λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα καλύπτουν τα έξι πρώτα στην κατάταξη πληρώματα αλλά ο Meeke διατήρησε το πλεονέκτημά του παρά του ότι είχε μιά περιστροφή στην ειδική διαδρομή 4 στο Dyfnant όταν έχασε ένα σημείο φρεναρίσματος και ξεπέρασε μια φουρκέτα σε ένα ολισθηρό τμήμα που παγίδευε αρκετούς άλλους. “Ήταν δύσκολο για όλους σε δύσκολες συνθήκες”, είπε. “Οι ειδικές είναι βροχερές με πολλές λάσπες και είμαστε ευτυχείς να είμαστε εδώ. Ας δούμε πώς αναπτύσσονται οι συνθήκες το απόγευμα. Φαίνεται ότι η βροχή μπορεί να έχει περάσει, αλλά θα συνεχίσει να είναι υγρή και γεμάτη λάσπη η διαδρομή ».

Ο Βέλγος Neuville αναρριχήθηκε από την τέταρτη θέση στη δεύτερη με το Hyundai i20 στην διαδρομή 5 του Aberhirnant με την οποία ολοκληρώθηκε το σκέλος, αποτρέποντας την καθαρή επικράτηση των τριών πρώτων θέσεων από την Toyota Gazoo Racing.

Ο ταχύτερος χρόνος από τον Jari-Matti Latvala στο Aberhirnant ανέβασε τον φινλανδό στην τρίτη θέση, παρά την ολίσθηση του σε ένα χαντάκι στην Dyfnant νωρίτερα και την επιβίωση του από μια μεγάλη στιγμή στην επόμενη ειδική. Ήταν 0.2 δευτερόλεπτα πίσω από Neuville και 0.3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ott Tänak, ο οποίος ήταν μεν ταχύτερος στην ειδική στην Dyfnant για να ανεβεί προσωρινά στην δεύτερη θέση αλλά υποχώρησε στη συνέχεια πιο πίσω.

Ο Εσθονός έκανε αλλαγές στο Yaris καθ ‘όλη τη διάρκεια του πρωινού σκέλους και σχεδίαζε περισσότερες βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Ο Sébastien Ogier ήταν μόλις 2.3 δευτερόλεπτα πίσω πέμπτος μετά από φλερτ με ένα χαντάκι στη διαδρομή Aberhirnant, ο Γάλλος αντιμετώπισε επίσης ένα ραγισμένο υαλοθώρακα στο Citroën C3 του.

Ο Craig Breen ήταν ένα δέκατο μπροστά από το Latvala πριν από την Aberhirnant, αλλά η ειδική σταμάτησε πριν ξεκινήσει όταν οι θεατές αρνήθηκαν να υπακούσουν στις οδηγίες ασφάλειας των κριτών. Ο Ιρλανδός πήρε ένα πλασματικό χρόνο που τον κρατά σταθερό σε διαμάχη, 9,8 δευτερόλεπτα από το πρωτοπόρο στην έκτη θέση γενικής.

Ο Esapekka Lappi και ο Andreas Mikkelsen, σε ένα i20,είναι  έβδομος και όγδοος αντίστοιχα με το Lappi να αισθάνεται πιο άνετα μετά την μαλακότητα της ανάρτησης του C3 του. Είναι μπροστά από το Teemu Suninen, ο οποίος έπεσε μακριά από τα έξι κορυφαία πληρώματα μετά την ολίσθηση του Fiesta που έφυγε από το δρόμο στη διαδρομή του Dyfnant και την αναγκαστική επιστροφή του στο δρόμο.

Ο Elfyn Evans επέστρεψε στην κορυφή των 10 μετά την επιδιόρθωση της ζημιάς που υπέστη το Fiesta μετά από την ταλάντευση του σε μια πέτρα νωρίτερα. Ο Ουαλός ήταν ο ταχύτερος στην Aberhirnant, αλλά είναι σχεδόν 45 δευτερόλεπτα πίσω από το πρωτοπόρο του αγώνα Meeke.

Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη περισσότερα σε λίγο