Χωρίς τον Mikkelsen στην Κορσική η Hyundai Motorsport

38

H Hyundai Motorsport αναθεώρησε το πρόγραμμα της για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Ως γνωστό στο ρόστερ της κορεατική ομάδα περιλαμβάνονται τέσσερις συνολικά οδηγοί. Οι Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Sebastien Loeb Dani Sordo.

Στους δυό πρώτους αγώνες που έχουν γίνει χρησιμοποίησε τους Neuville, Mikkelsen και Loeb ενώ με ανακοίνωση της ανάφερε ότι στον 4ο αγώνα της χρονιάς το κλασικό ασφάλτινο αγώνα της Μεσογείου που θα γίνει στην Κορσική θα συμπεριλάβει τον Dani Sordo και τον Sébastien Loeb μαζί με τον οδηγό Thierry Neuville στο i20 World Rally Cars.

Παρά την απογοητευτική χρονιά του 2018, ο Mikkelsen αναμενόταν ότι θα λάμβανε μέρος και στους 14 γύρους της σεζόν του 2019 παράλληλα με τον Neuville, με τον Sordo και τον Loeb να μοιράζονται το τρίτο i20.

Ωστόσο, η Hyundai ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι έχει αλλάξει τα σχέδιά της για την χρονιά για να καλέσει τους ειδικούς της ασφάλτου Sordo και Loeb σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις πιθανότητες της Κορσικής.

“Η απόφαση προσαρμογής της σειράς οδηγών έχει ως στόχο να βοηθήσει την ομάδα να αγωνιστεί με συνέπεια σε κάθε γύρο με πολλαπλές ευκαιρίες για να επιτύχει αποτελέσματα στο βάθρο”, δήλωσε η Hyundai σε μια δήλωση.

Η γερμανική ομάδα βρίσκεται κάτω από έντονες πιέσεις από την κορεατική έδρα της Hyundai για να παραδώσει τον τίτλο των κατασκευαστών αυτή τη σεζόν, αφού έχει ξεπεράσει το δεύτερο μισό του 2017 και το 2018, όταν ηγήθηκε της κατάταξης.

Η ομάδα αντικατέστησε τον αγωνιστικό Διευθυντή Michel Nandan με τον Andrea Adamo για το 2019, μια κίνηση που εννοείται ότι επηρεάζεται εν μέρει από την πίεση του κατασκευαστή.

Η απόφαση να ασχοληθεί με το Mikkelsen και να μην τον συμπεριλάβει για την Κορσική θέτει επίσης ένα ερωτηματικό στη θέση του για τον άλλο αγώνα σε άσφαλτο στο ADAC Rallye Deutschland (22 – 24 Αυγούστου) και το mixed Rally RACC Catalunya – Rally de España (24 – 27 Οκτωβρίου) όπου οι δύο ημέρες είναι σε καθαρά ασφάλτινες επιφάνειες.

Η Hyundai Shell Mobis βρίσκεται δεύτερη στην κατάταξη των κατασκευαστών μετά το Ράλι Σουηδίας του περασμένου Σαββατοκύριακου, ένα βαθμό πίσω από την Toyota Gazoo Racing.