Δάμασε την τίγρη ο Πολυκάρπου

146

Θυριοδαμαστής αποδείχθηκε ο Πανίκος Πολυκάρπου με συνοδηγό τον Κωσταντίνο Σιάλο σε ένα Mitsubishi Lancer Evo 9 καθώς επικράτησαν στο τέλος του Ράλι Τίγρης 2019 ενώς αγώνα με πολλές ανατροπές που έχει πλέων περάσει στις σελίδες της ιστορίας.

O 4ος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων μέχρι το τέλος και οι συνεχείς ανατροπές που υπήρχαν μέχρι και το τέλος του αγώνα πρόσφεραν αρκετές συγκινήσεις. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Γιάγκου με τον Παναγιώτη Κυριάκου και αυτοκίνητο Hyundai i20 R5 ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σταύρος Αντωνίου με τον Δημήτρη Πιερή στο Mitsubishi Lancer evo 9.

Οι ανατροπές του αγώνα ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας ημέρα όταν μια κακή εκτίμηση από τους πρωταθλητές Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου, που δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια, στη δεύτερη ειδική διαδρομή είχαν ατύχημα που ήταν αρκετό για να τους θέση εκτός αγώνα.

Το πλήρωμα ξεκίνησε τον αγώνα με ένα ασύλληπτο χρόνο στην πρώτη ειδική διαδρομή βάζοντας 21 δευτερόλεπτα στον δεύτερο που δεν ήταν άλλος από το Χρίστο Δημοσθένους και Κώστα Παύλου που πέρασαν στην πρωτοπορία του αγώνα μέχρι να έρθει και σε αυτούς η κακή στιγμή στα τελευταία στάδια του αγώνα και να τεθούν εκτός αγώνα.

Όπως προαναφέραμε στην αρχή ο Σίμος Γαλαταριώτης στην μικρή ειδική της Άλασσας, των 5.6 χιλιομέτρων, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά το δυστύχημα από το Ράλι Τίγρης χωρίς βαθμούς. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουν να κρατούν την πρώτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Κλειδί στην εξέλιξη του πρωταθλήματος είναι σίγουρα το Ράλι Κύπρος με τους πολλούς βαθμούς που μοιράζει στα πληρώματα.

Οι Δημοσθένους και Παύλου με το τέλος της πρώτης μέρας που περιλάμβανε τέσσερις συνολικά ειδικές ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα με δεύτερο το Παναγιώτη Γιάγκου και τρίτο το Σταύρο Αντωνίου.

Η σημερινή τελευταία μέρα του αγώνα περιλάμβανε άλλες τέσσερις ειδικές διαδρομές και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα είχαμε την επικράτηση του Χρίστου Δημοσθένους με το Mitsubishi Lancer Evo 10 ήρθε η μεγάλη ανατροπή αποχώρησε από τον αγώνα και στο τέλος αυτός που έκανε επίδειξη δύναμης την τελευταία μέρα ο Πανίκκος Πολυκάρπου που με το τέλος της πρώτης μέρας από 4ος γενικής ανέβηκε πανευτυχής πρώτος την ράμπα τερματισμού.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκαν ο Γιώργος Νέστωρος με τον Γιάννο Καλλή σε ένα Mitsubishi Lancer Evo 6 που κέρδισαν και την κατηγορία RCS2 αν και με το τέλος της πρώτης μέρας ήταν στην δεύτερη θέση της κατηορίας πίσω από τους πρωτοπόρους Σταύρο Ζήνωνος και “CAT” σε άλλο ένα Mitsubishi Lancer Evo 6. Τελικά ο Ζήνωνος στάθηκε άτυχος και τέθηκε εκτός μάχη και η νίκη πέρασε στα χέρια του Νέστωρος.

Θριαμβευτές στην δικήνητη κατηγορία οι περσινοί πρωταθλητές Κωσταντίνος Τελεβάντος και Τάκης Σταύρου

Αναλυτική περιγραφή του αγώνα με φωτογραφικό υλικό και τα τελικά επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν αργότερα.