Δεν αλλάζουν τα πράγματα με τη νίκη στην Ουαλία

28

O αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing, Tommi Makinen, υποσχέθηκε μια προσεκτική προσέγγιση στους δυό αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του WRC καθώς η ομάδα του βρίσκεται κοντά και απειλεί την Hyundai Motorsport για το τίτλο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η νίκη για τον εσθονό οδηγό Ott Tänak και η τέταρτη θέση για τον Kris Meeke στο Wales Rally GB την Κυριακή επέτρεψε στην Toyota να μειώσει το προβάδισμα της από την κορεατική ομάδα από 44 πόντους πριν από τρεις γύρους σε μόλις οκτώ καθώς παραμένουν και 86 βαθμοί να μοιραστούν ακόμα.

Ο Mäkinen δήλωσε στο wrc.com ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην προσέγγιση της ομάδας του όσον αφορά τους αγώνες στην Ισπανία και την Αυστραλία, καθώς ο ιαπωνικός κατασκευαστής προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρυσι.

«Ακόμα νομίζω ότι τους δύο επόμενους αγώνες πρέπει να τους ξεπεράσουμε και να επικεντρωθούμε στην εκτέλεση της δουλειάς μας όσο μπορούμε. Αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο κενό, αλλά αν κάνουμε κάποιο λάθος μπορεί να είναι δύσκολο », είπε.

“Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μετά από εξαιρετική δουλειά όλο το σαββατοκύριακο με μεγάλη πίεση στην Ουαλία. Με αυτό το αποτέλεσμα έρχεται μεγαλύτερη πίεση, δύο ακόμη ράλι για να πάμε στον αγώνα για τον τίτλο και ήταν μια εξαιρετική απόδοση. Δεν θα έλεγα καθόλου λάθη. Δεν αλλάζει τίποτα. Εργαζόμαστε σύμφωνα με το σχέδιο που έχει οριστεί εδώ και πολύ καιρό. Κάνουμε κάποια δοκιμασία πριν από τον αγώνα για την Ισπανία και είμαστε σίγουροι ότι όλα λειτουργούν καλά.”

Για την Hyundai, ο Thierry Neuville καθοδήγησε το i20 να τερματίσει με τον Andreas Mikkelsen να τροφοδοτεί περισσότερους πόντους στην έκτη θέση, αφού καλύφτηκε από τον Elfyn Evans την τελευταία μέρα.

Ερωτηθείς αν ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο, ο διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo είπε: “Το καλό είναι μια αρκετά αισιόδοξη λέξη, αρκεί να μείνεις ηγέτης.

“Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι με το συνολικό αποτέλεσμα, αλλά η κορυφή της κατάταξης θα μας δώσει μεγαλύτερη δέσμευση. Θα χρειαστούμε κάτι παραπάνω, για να είμαστε ισχυρότεροι στους δυό τελευταίους αγώνες”.

Ο Adamo θα κάνει και πάλι τις αλλαγές στη σειρά του για το RallyRACC Catalunya – Rally de España (24 – 27 Οκτωβρίου). Θα είναι εκτός οι Mikkelsen και Craig Breen και θα λάβουν μέρος οι Sébastien Loeb και ο Dani Sordo.