Δεν μπαίνει στο WRC 2020 το Rally Liepāja

45
02 Chris INGRAM, (GBR), Ross WHITTOCK, (GBR), Skoda Fabia R5, Toksport WRT, action during the 2019 European Rally Championship ERC Liepaja rally, from may 24 to 26, at Liepaja, Lettonie - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

H πανδημία του κορωνοϊου και η αναστάτωση που έχει φέρει σε όλους τους τομείς της οικονομίας και του αθλητισμού καλά κρατεί. Μακριά από αγωνιστική δράση το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από τον Μάρτιο και το Ράλι Μεξικού πιέζει για επανεκκίνηση των αγώνων το συντομότερο δυνατό.

Η RA Events και η WRC Promoter ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις τους για την πιθανή ένταξη του Rally Liepāja στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA 2020, παράλληλα με την υπάρχουσα εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA.

Ενώ υπήρχε ενδιαφέρον και από τα δύο μέρη και η υποστήριξη της Eurosport Events, του υποστηρικτή του ERC, για ένα συνδυασμένο ράλι, η RA Events θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο να κάνει τον προγραμματισμένο δεύτερο γύρο της σεζόν του ERC από τις 14-16 Αυγούστου μια τεράστια επιτυχία.

«Πρώτον, ευχαριστούμε το WRC Promoter για την αναγνώριση του ERC Rally Liepāja ως εκδήλωσης που αξίζει να συμπεριληφθεί στο WRC. Αυτό είναι μια μεγάλη απόδειξη για το έργο που έχουμε κάνει από το 2012 όταν ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες για το πρώτο Ράλι Liepāja το 2013. Ευχαριστούμε επίσης την FIA και τη Eurosport Events για τη βοήθειά τους», σχολιάζει ο Raimonds Strokšs, διευθυντής της RA Events.

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε κάνει μια τεράστια δουλειά. Έχουμε δείξει στον υποστηρικτή του WRC ότι εμείς και ολόκληρη η Λετονία δεν φοβόμαστε να εργαστούμε σκληρά και να δεχτούμε μια πρόκληση τόσο τεράστια όσο η διοργάνωση μιας εκδήλωσης WRC σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, για διάφορους λόγους, έχει συμφωνηθεί ότι το ERC Rally Liepāja δεν θα είναι νέα προσθήκη στο αναθεωρημένο ημερολόγιο WRC φέτος.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση της Λετονίας, τις πόλεις που φιλοξενούν το ράλι, τους συνεργάτες μας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλους τους λάτρεις του αγώνα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και την υποστήριξη που παρείχαν. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι το Ράλλυ της Λετονίας και του ERC Liepāja είχαν μια μοναδική ευκαιρία. Ήμασταν ένα βήμα μακριά από την εξεύρεση συμφωνίας για τη διοργάνωση ενός ράλι WRC στα Βαλτικά για πρώτη φορά και δεν έχουμε ακόμη βρει ποιες ευκαιρίες μπορεί να μας παρουσιαστούν στο μέλλον.

«Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες δεν σταματήσαμε ποτέ να προετοιμάζουμε τον δεύτερο γύρο της σεζόν του FIA ERC και δεν μπορούμε να περιμένουμε να παραδώσουμε μια άλλη εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση του ράλι μας, που ήταν πάντα στόχος μας».

Το Ράλι Liepāja θα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές σε χώμα υψηλής ταχύτητας γύρω από τις πόλεις Talsi έως Liepāja. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Rally Liepāja, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών και των κανονισμών συμμετοχής, μεταβείτε στη διεύθυνση: http://2020.lvrally.com/eng/documents