Δεν θα γίνει βρετανικό γκραν πρι στην Formula 1 φέτος ελέω κορωνοϊού

19

Τελικά η πανδημία του κορωνοϊου έχει αλλάξει τα πάντα στον πλανήτη και έχει φέρει τα πάνω κάτω και αν πιστεύουμε ότι τα έχουμε δεί όλα φαίνεται ότι το 2020 είναι η χρονιά που θα δούμε να συμβαίνουν τα πάντα.

Για πρώτη φορά από καταβολής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 δεν θα διεξαχθεί το βρετανικό γκραν πρι στην πίστα του Silverstone.

Η χώρα, η οποία φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του σπορ πρίν από 70 χρόνια, το 1950, δεν θα μπορέσει να διεξαγάγει αγώνες φέτος, καθώς η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε αργά χθές το απόγευμα στις 22 Μαϊου να μην συμπεριλάβει τη Formula 1 και όσους εργάζονται γύρω απ’ αυτήν στις λιγοστές εξαιρέσεις που δεν θα υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων εισερχόμενοι στη βρετανική επικράτεια από τις 8 Ιουνίου και έπειτα.

Παρά την προσπάθεια παρέμβασης που έγινε από πλευράς των διοργανωτών του πρωταθλήματος της F1 της Liberty Media, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά από το 1950 δεν θα διεξαχθεί γκραν πρι της Formula 1 είτε στο Silberstone, είτε στο Aintree, είτε στο Brands Hatch.

Θυμίζουμε ότι με βάση τον αρχικό προγραμματισμό της Liberty Media για την «κουτσουρεμένη» σεζόν του 2020, η πίστα του Silverstone θα φιλοξενούσε δύο αγώνες, τα τριήμερα 24 -26 Ιουλίου και 31 Ιουλίου – 2 Αιγούστου.

Πλέον, αναμένεται η οριστικοποίηση της διεξαγωγής των συγκεκριμένων αγώνων στην πίστα του Hockenheim στη Γερμανία, με την οποία υπάρχει ήδη συμφωνία αν και η γερμανική πίστα δεν είχε προγραμματισμένο αγώνα για φέτος στο αγωνιστικό ημερολόγιο.

Πλέων με ανηπομονησία όλοι περιμένουν την έναρξη της φετινής χρονιάς με διπλό αγώνα στην Αυστρία μέσα στον Ιούλιο