Δεν υπάρχει πανικός στην Citroen τονίζει ο Budar

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέα, γερά θεμέλια για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός τα επόμενα χρόνια»

23

O Pierre Budar επικεφαλής της Citroen Racing επιμένει ότι τα πνεύματα παραμένουν ύσηχα μέσα στην ομάδα μετά την απαγοήτευση από τον οδηγό Kris Meeke τον περασμένο μήνα

 

Δήλωσε ότι η ομάδα ήταν «ενωμένη» και υποσχέθηκε ότι ο γάλλος κατασκευαστής θα είναι πίσω μεταξύ των πρωτοπόρων του WRC μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανοικοδόμησης του.

Μιλώντας μετά το Rally Italia Sardegna του περασμένου Σαββατοκύριακου, όπου ο Mads Østberg και ο Craig Breen τερμάτισαν πέμπτο και έκτο αντίστοιχα, ο Budar δήλωσε ότι η ομάδα του εκτιμά την κατάσταση στην ομάδα των Βερσαλλιών.

“Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής φάσης που περνάμε αυτή τη στιγμή, όλα τα μέλη της ομάδας παραμένουν ενωμένα και επικεντρώνονται στις αντίστοιχες θέσεις εργασίας τους. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο”, είπε.

“Παρά το γεγονός ότι είναι όλοι πραγματικοί ανταγωνιστές και ως εκ τούτου είναι απελπισμένοι για την μη επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, έχουν καταλάβει επίσης ότι είμαστε σε μια διαδικασία ανοικοδόμησης”.


Θυμίζουμε ότι στη Σαρδηνία είχε επιβεβαιώση ότι η Citroën θα παραμείνει στο WRC για το 2019 και το 2020 και ζήτησε υπομονή καθώς η ομάδα ανέκτησε την αποχώρηση του Meeke, μετά από ένα τεράστιο ατύχημα στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέα, γερά θεμέλια για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, θέτοντας τα βλέμματά μας το 2019, και αυτό μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

“Το C3 WRC είναι ανταγωνιστικό σε όλες τις επιφάνειες και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε συνεχώς να το βελτιώνουμε λίγο περισσότερο. Μόλις όλα τα συστατικά έρθουν μαζί, θα επιστρέψουμε ξανά ανάμεσα στους ηγέτες.”

Η Citroën είναι τελευταία στην κατάταξη των κατασκευαστών, 32 βαθμούς πίσω από την Toyota Gazoo Racing, αλλά ο Budar ήταν ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας του.

“Στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασής μας, νομίζω ότι πρέπει να πείτε ότι ικανοποιήσαμε τους νέους μας στόχους. Και τα δύο αυτοκίνητα έκαναν το τερματισμό άθικτα – και στους βαθμούς – και δεν είχαν προβλήματα αξιοπιστίας “, είπε.

Το επόμενο καθήκον του είναι να επιβεβαιώσει τον οδηγό που θα συνεργαστεί με τον Breen στο επόμενο αγώνα στο Neste Rally της Φινλανδίας (26 – 29 Ιουλίου) πριν από τις συμμετοχές που θα κλείσουν σε μερικές εβδομάδες.

Για τον Østberg είναι ο αγαπημένος του αγώνας, αλλά ο Stéphane Lefebvre, που οδηγεί επί του παρόντος ένα C3R5 στο WRC 2, θα μπορούσε να πάρει μια κλήση για την μεγάλη κατηγορία.