Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στο ERC

23

Αυτά επαισήμανε ο υποψήφιος για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, Łukasz Habaj. Γνωρίζει πολύ καλά την προκλητική φήμη του Barum Czech Rally Zlín που ξεκίνησε και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Ο πολωνός οδηγός Habaj της Sports Racing Technologies είχε οδηγήσει την κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών για το πρώτο εξάμηνο της σεζόν, αν και έπεσε πίσω από τον βασιλεύοντα πρωταθλητή Alexey Lukyanuk της ομάδα Junior της Saintéloc μετά το Rally di Roma Capitale μετά από συντριβή τον προηγούμενο μήνα.

Τώρα με έξι βαθμούς πίσω, ο Habaj επικεντρώνεται στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στην Τσεχική Δημοκρατία και, παρόλο που ήταν εξοικειωμένος με τη σκληρή φήμη του αγώνα, επεσήμανε γρήγορα ότι το υπόλοιπο του αγωνιστικού ημερολογίου ERC δεν είναι καθόλου ευκολότερο.

“Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες, αλλά σίγουρα αυτό είναι ένα από τα πιο σκληρά”, δήλωσε ο Habaj.

“Ίσως εδώ είναι πιο σκληρός ο ανταγωνισμός όσον αφορά τις ειδικές και το μήκος του αγώνα, τις καιρικές συνθήκες και τα οδικά χαρακτηριστικά των δρόμων”.