Διακόπτεται η συνεργασία Rich Energy και Haas F1

33

Διαμάχη και πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες μέσα από  το Twitter σχετικά με την Rich Energy και την Haas F1 για μονομερή διακοπή της συνεργασίας τους.

Όλα ξεκίνησαν με ένα Tweet της Rich Energy που έκανε γνωστό πως διακόπτει την χορηγία της στην ομάδα Haas F1

«Σήμερα, η Rich Energy τερματίζει το συμβόλαιο της με τη Haas F1 Team εξαιτίας της κακής απόδοσης. Στόχος μας είναι να νικήσουμε την Red Bull Racing και το να βρίσκεται η ομάδα πίσω από την Williams στην Αυστρία είναι απαράδεκτο. Η πολιτική και το ύφος της πολιτικής ορθότητας στην F1 είναι επίσης λόγος να αποσύρουμε την επιχείρησή μας. Ευχόμαστε τα καλύτερα στην ομάδα».

Αμεση ήταν όμως η απάντηση από τον CEO και ιδρυτή της εταιρίας William Storey και μιας ομάδας μετόχων της εταιρίας, με τους δεύτερους να προσπαθούν να σώσουν το συμβόλαιο με την Haas, διώχνοντας τον Storey από την εταιρία.

Και πάλι μέσω Twitter, ο Storey απάντησε στους επενδυτές, γράγοντας πως το πραξικόπημα τους απέτυχε και πως αυτός, μαζί με άλλους βασικούς μετόχους, συνεχίζει να ελέγχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας.

Μένει να δούμε που θα βγάλει ο “πόλεμος” αυτός μεταξύ του Storey και των μετόχων και αν τελικά η Rich Energy θα διακόψει την συνεργασία της με την Haas.

Αξίζει όμως να αναφερθούμε και πιο εκτενέστερα ότι από την αρχή της χρονιάς και κατά την παρουσίαση του φετινού μονοθέσιου της Haas έκπληξη προκάλεσε στους πάντες η παρουσία της Rich Energy ως χορηγού τίτλου της αμερικάνικης ομάδας. Μιας εταιρίας ενεργειακών ποτών που κανείς δεν γνώριζε μέχρι “χθες”.

Παρόλα αυτά σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας , ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας William Storey, ήταν ιδιαίτερα επιθετικός σε όσους κάνουν κριτική προς την εταιρία του, υπερασπιζόμενος την συνεργασία της Rich Energy με την Haas.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φαίνεται ότι η εμπλοκή της εταιρείας με το κορυφαίο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν σύντομη. Ο λόγος που αναφέρει στην δημοσιοποίηση του θέματος είναι η κακή απόδοση της ομάδας και των οδηγών.

Ο Kevin Magnussen και ο Romain Grosjean δεν έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα, έχοντας μαζέψει αθροιστικά 16 βαθμούς, οι οποίοι τοποθετούν την Haas στην 9η θέση του πίνακα του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. Ωστόσο, η Haas παλεύει με την Racing Point (19 βαθμούς) και την Toro Rosso (17 βαθμούς), ενώ και η Alfa Romeo Racing (22 βαθμούς) δεν είναι μακριά, όταν η Williams δεν έχει καταφέρει ακόμα, δυστυχώς, να σημειώσει τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Φαίνεται όμως ότι η «μη απόδοση» της Haas δεν είναι ο κύριος λόγος αλλά πρέπει να υπάρχει αδυναμία από πλευράς του χορηγού να υποστηρίξει την ομάδα και την συμμετοχή της στην F1 καθώς όπως λέγεται η Rich Energy εξέφρασε το ενδιαφέρων της να χορηγήσει τον αγώνα Tourist Trophy στο Isle of Man.

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο σε αυτό καθώς μπορεί να είναι οικονομικό τελικά το πρόβλημα και θα κάνουμε λίγες μέρες υπομονής να δούμε το πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.