Διαπιστευτήρια δίνει το Rally Safari για επιστροφή στο WRC

44

Τη δυναμική επιστροφή του ετοιμάζει το Rally Safari στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και όλων τα μάτια είναι στραμμένα στον αγώνα αυτής της εβδομάδας στην Κένυα όπου οι άνθρωποι της FIA θα τον παρακολουθούν από κοντά και θα αξιολογήσουν την όλη διοργάνωση του.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια εξαιρετική ειδική στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι την Παρασκευή, πριν η εστίαση μεταβεί στο πάρκο εξυπηρέτησης παράλληλα με τη λίμνη Naivasha που θα αποτελεί τη βάση για τη δράση του Σαββατοκύριακου.

Περισσότερα από 51 πληρώματα θα αντιμετωπίσουν μια διαδρομή 14 ειδικών που περιλαμβάνει 786 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 256 είναι ανταγωνιστικά μέσω της μεγάλης κοιλάδας Rift. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 14:00 (τοπική ώρα) την Κυριακή.

Το Ράλι Safari, ένα από τα πιο εικονικά γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν περιλαμβάνεται στο WRC από το 2002.

Η φύση του αγώνα έχει εξελιχθεί ώστε να ταιριάζει με τη σύγχρονη φιλοσοφία του WRC, αλλά ο χαρακτήρας του αγώνα παραμένει ακριβώς όπως ήταν, με προκλητικούς δρόμους, επικές ειδικές και την βασική αφρικανική άγρια ​​φύση.

Η επιθυμία να επιστρέψει ο αγώνας στην Αφρική προέρχεται από την κορυφή της πολιτείας της Κένυας, με τον πρόεδρο του έθνους Ουχούρου Κένιατα να λέει: «Θέλουμε να πάρουμε τον αγώνα πίσω σε αυτό που υπήρχαν πριν από πολλά χρόνια όταν οι παγκόσμιοι οδηγοί συγκλίνουν στην Κένυα για ποιος ήταν ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου. Θα συνεργαστούμε μαζί με την οργάνωση μηχανοκίνητων αθλημάτων (Kenya Motor Sports Federation) για να δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε στο Safari την χαμένη WRC δόξα του. “

Το υποψήφιο ράλι αυτής της εβδομάδας είναι το αποκορύφωμα της προετοιμασίας της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστικών Αγώνων της Κένυας για επιστροφή στο WRC.

Εκπρόσωποι από τις ομάδες κατασκευαστών WRC θα παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία από κοντά μαζί με αξιωματούχους του FIA και του WRC Promoter.