Διαπρέπει ο Hayden Paddon και σκέφτεται το WRC

47

Οι οδηγοί του WRC Hayden Paddon και Mads Ostberg πρωταγωνίστησαν στο Ράλι Otago της προηγούμενης εβδομάδας στη Νέα Ζηλανδία.

Οι δύο οδηγοί αγωνίζονται να επιστρέψουν σε προγράμματα WRC πλήρους απασχόλησης και δεν έχασαν τις ελπίδες τους και αγωνίζονται με ισχυρές νίκες στις αντίστοιχες τάξεις τους.

Ο Paddon κυριάρχησε στον αγώνα στο Dunedin στο Hyundai i20 AP4 – ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA σχετικά με τα περιφερειακά ράλι. Ο οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία κέρδισε τον ανοιχτό γύρο της Ασίας-Ειρηνικού με περισσότερα από 15 λεπτά διαφορά και νίκησε τους συναδέλφους του Ben Hunt με επτά λεπτά στη συνολική ταξινόμηση.

“Ήταν ένας καλός αγώνας για εμάς”, δήλωσε ο Paddon. “Δύο δευτερεύοντα θέματα με το αυτοκίνητο το πρωί του Σαββάτου και μια παρακέντηση στην σούπερ ειδική διαδρομή το Σάββατο το απόγευμα, αλλά την Κυριακή όλα πήγαν καλά.

“Η ομάδα έκανε μια εκπληκτική δουλειά με το αυτοκίνητο. Είμαστε μια αρκετά νέα ομάδα τώρα, με πολλούς νέους ανθρώπους, γι ‘αυτό είναι πραγματικά πολλά υποσχόμενη για να φτάνουμε στο μέλλον ότι όλα λειτουργούσαν τόσο καλά αυτό το Σαββατοκύριακο.”

Ο Paddon και ο συνοδηγός του John Kennard ήταν στο σπίτι τους στις πατρίδες τους στο Νότιο Νησί, με να χτυπήσουν τα δικά τους ρεκόρ ειδικής από πέρυσι ένα πρωταρχικό κίνητρο για το ράλι. Έγραψε νέο ρεκόρ σε 14 από τις 15 ειδικές.

Ο πρώην νικητής του Ράλι Αργεντινής Paddon δήλωσε: “Η προσπάθεια να γίνω ταχύτερος σε ειδικές που γνωρίζω καλά είναι σημαντική από την άποψη του κινήτρου. Δείχνει ότι δεν παίρνουμε πιο αργό χρόνο μέσα στο χρόνο.

“Ανυψώνουμε την απόδοση του αυτοκινήτου, της ομάδας και του εαυτού μου και δείχνοντας ότι προσπαθούμε ακόμα να βελτιώσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να προωθήσουμε και να σημειώσουμε πρόοδο ».

Ο Νορβηγός Østberg επέστρεψε στο Dunedin για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ελπίζοντας να πάρει τη νίκη στο Otago International Classic Rally καθώς προδώθηκε όμως τις αναρτήσεις του στο Ford Escort Mk 2 την περασμένη σεζόν. Αν και αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα φέτος πήρε τη νίκη στην κατηγορία του με διαφορά  σχεδόν δύο λεπτά.

“Πήραμε τον αγώνα πιο σταθερά αυτή τη φορά, λιγότερη οδήγηση σαν να το έκλεψα”, δήλωσε ο Østberg, ο οποίος κατάφερε ακόμα να βάλει σε ειδική τα δικά του. “Το κάναμε αυτό και πήραμε τη νίκη. Φανταστικό αποτέλεσμα και ήμουν πολύ χαρούμενος που ήρθα πίσω εδώ.”

Ο Østberg επιστρέφει στη σειρά WRC 2 Pro στο Xion Rally της Αργεντινής την επόμενη εβδομάδα, έχοντας κερδίσει την κατηγορία σε ένα Citroën C3 R5 στη Σουηδία.