Διήμερο δοκιμών της Renault F1 Team στην Αυστρία

10

Καθώς όλα παίρνουν το δρόμο τους για την έναρξη της φετινής χρονιά στο πρωτάθλημα της Formula 1 ακόμη μια ομάδα μετά από την Mercedes που το έκανε ήδη ανακοίνωσε δοκιμές.

Πρόκειται για την Renault F1 Team που ανακοίνωσε ότι η ομάδα θα βρεθεί στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας αυτή την εβδομάδα για ιδιωτικές δοκιμές με τους Daniel Ricciardo και Esteban Ocon λίγο πριν την έναρξη της φετινής χρονιάς.

Το διήμερο των δοκιμών θα πραγματοποιηθεί 16-17 Ιουνίου και οι δυό πιλότοι της γαλλικής ομάδας θα έχουν στα χέρια τους το μονοθέσιο R.S.18, αυτό με το οποίο η  ομάδα έτρεξε στο πρωτάθλημα της F1 το 2018.

Ο 31χρονος Αυστραλός θα είναι ο πρώτος που θα “ξεμουδιάσει”, οδηγώντας το μονοθέσιο στις 16 Ιουνίου, ενώ ο 23χρονος Γάλλος θα πάρει τη σκυτάλη την επόμενη ημέρα, 17 Ιουνίου. Οι δύο οδηγοί θα γράψουν αρκετούς γύρους στην αυστριακή πίστα, ώστε να προετοιμαστούν για την έναρξη του πρωταθλήματος, με το συγκεκριμένο τεστ να είναι το πρώτο μετά από τρεις ολόκληρους μήνες αδράνειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας οι δοκιμές γίνονται και για το προσωπικό της ομάδας, καθώς λαμβάνει χώρα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προς αποφυγήν πιθανής διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Αυτές έχουν την έγκριση της FIA, με το μονοθέσιο να μην φέρει νέα μέρη, ενώ επίσης χρησιμοποιούνται ελαστικά δοκιμών της Pirelli, και όχι ελαστικά αγώνων.