Δίνει μάχη με το χρόνο για να προλάβει την Ουαλία ο Rauls Badiu

12

Μάχη ενάντια στο χρόνο δίνει ο νεαρός ρουμάνος οδηγός Rauls Badiu ώστε να αναρρώσει και να είναι έτοιμος να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά το τεράστιο ατύχημα που είχε στην Φινλανδία. Θέλει να προλάβει τον τελευταίο αγώνα για το FIA Junior WRC στον αγώνα της Ουαλίας.

Ο Badiu μετά το ατύχημα στη πρώτο σκέλος της Παρασκευής στην ειδική διαδρομή Äänekoski με μεγάλη ταχύτητα βγήκε εκτός δρόμου και συνετρίβη με το Ford Fiesta R2. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε ότι είχε πέντε σπασμένες πλευρές, ένα διάτρητο πνεύμονα, έσκασαν τα αιμοφόρα αγγεία στα μάτια και διάσειση.

Μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο και καθώς δεν μπορούσε να ταξιδεύσει αεροπορικός για Ρουμανία μεταφέρθηκε οδικός από ένα φίλο του πίσω στο σπίτι του και αναρρώνει. Ελπίζει ότι ο χρόνος θα είναι με το μέρος του και θα προλάβει το Wales Rally GB  που θα πραγματοποιηθεί 3 – 6 Οκτωβρίου.

“Μου έχουν πει ότι κανονικά διαρκεί έξι εβδομάδες για να επουλωθούν οι σπασμένες πλευρές και τα νεύρα και το Rally GB είναι σε οκτώ εβδομάδες. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαι τουλάχιστον ένα «φυσιολογικό» άτομο, οπότε θα πρέπει να είμαι καλά καν να ελπίζω σε κάτι καλύτερο για το Rally GB » , είπε.

“Σίγουρα θα κάνω την επανάληψη στην Ουαλία, αλλά ελπίζω πραγματικά να είμαι αρκετά ικανός να κάνω τον αγώνα, καθώς με διπλούς βαθμούς εκεί θα μπορούσα να τελειώσω το πρωτάθλημα στην πρώτη πεντάδα”.

Ο Badiu θυμάται ελάχιστα για το ατύχημα, αλλά έχει μια σαφή κατανόηση της αιτίας, την οποία κατέβαλε στο ρυθμό των δρόμων της Φινλανδίας.

“Έγραψα την κορυφή ως μια μικρή κορυφή στις σημειώσεις μου. Με την πραγματική μου ταχύτητα στην ειδική, η κορυφή με έριξε λίγο πιο φαρδιά από ό, τι περίμενα, που με έβαλε στην πιο χαλαρή επιφάνεια όταν ξεκίνησε η συντριβή »  , εξήγησε.

“Έχω μόνο δύο ή τρία δευτερόλεπτα μνήμης από τη συντριβή. Οι γιατροί άρχισαν να κόβουν το κούμπωμα μου στη ζώνη ενώ βρισκόμουν στο κάθισμά μου και σκέφτηκα «Οτι, κάτι παράξενο συμβαίνει» και στη συνέχεια όλα γίνονται κενά στη μνήμη μου.

“Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι ότι με έβαλαν σε ένα κρεβάτι και σε ένα ελικόπτερο και ο ήλιος έλαμπε στο πρόσωπό μου. Αισθανόμουν πολύ άνεμος καθώς το ελικόπτερο απογειώθηκε, άρχισα να ανεβαίνω και σκέφτηκα ότι «πρέπει να πέθαινα, πρέπει να πήγαινα στον ουρανό»!

Ο Badiu αποτίει φόρο τιμής στους ιατρούς και τους μαρσάλ που τον αντιμετώπισαν στη ειδική παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες, στο νοσοκομειακό προσωπικό της Φινλανδίας, στην ομάδα Junior WRC και στην οικογένεια, τους φίλους και τους οπαδούς που του έστειλαν μηνύματα υποστήριξης.

Οι Φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο wrc.con από τον Anton Ahlberg.