Διπλή νίκη του Ken Torn στην FIA ERC3 Junior και ERC3

17

Ο οδηγός της ομάδας της Autosport Εσθονίας Ken Torn πέτυχε μια διπλή νίκη στην κατηγορία του πρωταθλήματος FIA ERC3 Junior αλλά και στην ERC3 στο Rally Liepāja μπροστά από τους Sindre Furuseth και Steve Røkland.

Η νίκη του Torn στην παρθενική του εμφάνιση στην κατηγορία που υποστηρίζεται από την Pirelli είναι η δεύτερη σε σειρά για το νέο Ford Fiesta R2T για το 2019 μετά τη νίκη του Jean-Baptiste Franceschi στο Rally Islas Canarias. Οι δύο οδηγοί κλειδώθηκαν σε μια στενή μάχη στη Λετονίας για τη νίκη. Μέχρι και την ολοκλήρωση της 8ης ειδικής ο Torn ήταν μπροστά  μόλις 12 δευτερόλεπτα.

Ένα τραγικό λάθος του Franceschi στη συνέχεια στη SS9 καθώς οδήγησε με το καπό του αυτοκινήτου ανοικτό και χωρίς ορατότητα, αφού ξέχασε να τον ασφαλήση πριν την ειδική έχασε αρκετό χρόνο και υποχώρησε στην τέταρτη θέση.

Μετά από αυτό το περιστατικό ο Torn είχε ένα πιο άνετο πλεονέκτημα το διαχειρίστηκε  μέχρι τέλους, κερδίζοντας την κατηγορία με 29.4 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα.

Οι Νορβηγός οδηγοί της Peugeot 208 R2 Furuseth και Røkland οδήγησαν και οι δύο στις αρχές του αγώνα πριν από μικρά προβλήματα που αντιμετωπισαν και έδωσαν την δεύτερη μέρα έναν συναρπαστικό αγώνα για τη δεύτερη θέση. Ο Furuseth  επικράτησε τελικά του Røkland  που δέχθηκε ποινή για πρόωρη εκκίνηση στην πρότελευταία ειδική.

Μετά το προηγούμενο λάθος του, ο Franceschi προσπάθησε να πολεμήσει πίσω για να ανακτήσει τη δεύτερη θέση του, αλλά ήταν ένας από τους πολλούς οδηγούς που χρεώθηκαν ποινή για λανθασμένη πλοήγησει σε ένα chicane στην SS5, το οποίο τον άφησε τελικά τέταρτο.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ERC3 Junior Efren Llarena από την ομάδα Rally Team της Ισπανίας κατέκτησε την πέμπτη θέση με τον οδηγό της FPAK Πορτογαλίας Pedro Antunes να πλασάρεται στην 6η θέση. Στην έβδομη θέση στο ERC3 Junior βρέθηκε ο Kristof Klausz ακολουθούμενος από τους Schwedt και Gregor Jeets.

Δεν ήταν επιλέξιμος για το ERC3 Junior, ο Yohan Rossel ήταν ο έβδομος μεταξύ των μελών του ERC3. Ο οδηγός της Peugeot, Sean Johnston, ήταν δέκατος, καθώς ο Αμερικανός πρώην οδηγός συνέχισε να μαθαίνει στο χώμα.

Η Catie Munnings διεκδίκησε τα μέγιστα σημεία του ERC Ladies ‘Trophy με την Ακαδημία Peugeot Rally στην P11.