Δραματική νίκη στο φινάλε για τον Neuville

80

Ο Thierry Neuville εξασφάλισε πριν από λίγο μια δραματική νίκη στο Ράλι Γύρος της Κορσικής μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο φινάλε ο Elfyn Evans.

Ο Neuville, οδηγώντας ένα Hyundai i20,ανέλαβε την πρωτοπορία του αγώνα χθές βράδυ την έχασε στην εναρκτήρια σημερινή ειδική και την εξασφάλισε στο τέλος μετά από την παρακέντηση που είχε ο οδηγό του Ford Fiesta και έδωσε το πλεονέκτημα πίσω στο βέλγο οδηγό

Ενώς κακού μύρια έπονται και ο Ουαλός οδηγός με την απώλεια χρόνου που είχε έχασε και την δεύτερη θέση καταλαμβάνοντας το χαμηλότερο σκαλί στο βάθρο.

Ο Neuville τελείωσε 40,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sébastien Ogier που έτρεχε σε ένα Citroën C3, για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA μετά από τέσσερις από τους 14 γύρους. Ο Evans κατέλαβε την τρίτη θέση άλλα 26,3 δευτερόλεπτα πίσω.

Ο Kris Meeke κέρδισε τη ζωντανή από την τηλεόραση Wolf Power Stage σε μία Toyota Yaris για να διεκδικήσει πέντε πόντους μπόνους. Ο συμπαίκτης του Ott Tänak πήρε τέσσερις βαθμούς με τον Teemu Suninen, οδηγώντας ένα Ford Fiesta να εξασφαλίζει τρείς βαθμούς καθώς ήταν στην 3η θέση.Οι Neuville και Ogier πήραν δύο και ένα βαθμό αντίστοιχα.

Περισσότερα από τον αγώνα με αναλυτικότερη αναφορά θα ακολουθήσει μετά.