Δράση και ψυχαγωγία θα προσφέρει η βάση του αγώνα στο Salou

24

Ο προτελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Ισπανία είναι προ των πυλών και ακολουθεί μια ταυτόσημη μεικτής επιφάνειας διαδρομή όπως πέρυσι και αναμένεται ότι θα μας προσφέρει μια εξίσου συναρπαστική μάχη όπως πριν 12 μήνες όπου είχαμε στο τέλος της επικράτηση του Sebastien Loeb από τον Sebastien Ogier.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που επέστρεψε εκ νέου στην ενεργό δράση του WRC μετά από έντονη μάχη που έδωσε την τελευταία μέρα επικράτησε στο RallyRACC Catalunya – Rally de Espana και πήρε τη νίκη.

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στη διαδρομή του μεικτής επιφανείας αγώνα που θα γίνει 24-27 Οκτωβρίου όλοι οι ανταγωνιστές ακονίζουν μαχαίρια.

Το θεματικό πάρκο PortAventura World του Salou είναι το νευραλγικό κέντρο για 15η σεζόν και η παραθαλάσσια πόλη φιλοξενεί και την τελετή έναρξης τη Πέμπτη το βράδυ.

Σε τελετή που θα γίνει στην προκυμαία του Λιμανιού θα είναι παραταγμένα τα αγωνιστηκά και τα πληρώματα πριν από την τελετή της εκκίνησης και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οδηγούς και αυτοκίνητα από κοντά να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα.

Η αγωνιστική δράση ξεκινάει την Παρασκευή με τα αυτοκίνητα να είναι στημένα με χωμάτινες προδιαγραφές καθώς θα καλύψουν τον μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα που περιλαμβάνει 129,70 χλμ. Αρχή με την εναρκτήρια ειδική Gandesa (7.00 χλμ.) για ζέσταμα πριν περάσουν στην ανασχεδιασμένη Horta-Bot (19.00 χλμ.) Στη συνέχει αρχίζουν τα δύσκολα με την 38.85 χλμ. La Fatarella-Vilalba.

Η μεγαλύτερη ειδική του αγώνα αναμιγνύει το χαλίκι και την άσφαλτο με συχνές αλλαγές επιφάνειας και εκείνοι οι οδηγοί που μπορούν να κυριαρχήσουν στα πρώτα 6,6 χιλ. σε ασφάλτινη επιφανεια μέχρι το μέσον της διαδρομής με τα κουρασμένα ελαστικά μπορούν να κάνουν αποφασιστικά κέρδη χρόνου.

Θα ακολουθήσει το σέρβις στο Salou και στη συνέχεια επανάληψη των τριών ειδικών πριν από μια εκτεταμένη βραδινή υπηρεσία 1 ώρας 15 λεπτών, στην οποία οι ομάδες αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο για να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους σε ασφάλτινες προδιαγραφές.

Η διαδρομή το Σάββατο είναι πανομοιότυπη με το 2018, με δύο ομοιώμορφα σκέλη Savallà (14.08km), Querol (21.26km) και El Montmell (24.40km) πριν την παραδοσιακή και εντυπωσιακή Salou (2.24km) μια παραθαλάσσια ειδική διαδρομή.

Θα είναι οι δεύτερη φορά που οι θεατές θα ζουν από κοντά τον αγώνα καθώς στο παραλιακό δρόμο του Λιμανιού διαμορφώθηκε μια μικρή ειδική διαδρομή η οποία θα τους προσφέρει δράση.

Το φινάλε της Κυριακής ανοίγει με τη δημοφιλείς Riudecanyes (16,35χλμ.) με την περίφημη κυκλική διασταύρωση, και την επιστροφή της περιστροφικής και τεχνικής La Mussara (20,72χλμ.) που επανέρχεται στον αγώνα για πρώτη φορά μετά από το 2014.

Και οι δύο αυτές ειδικές θα επαναληφθούν μετά από σέρβις στο Salou, με το δεύτερο πέρασμα της La Mussara να αποτελεί και την Wolf Power Stage που προσφέρει μπόνους στους πιο γρήγορους πέντε οδηγούς.

Συνολικά οι ανταγωνιστές θα αντιμετωπίζουν 17 ειδικές διαδρομές που καλύπτουν 325,56 αγωνιστικά χιλιόμετρα πριν τερματίσουν μπροστά από το λιμάνι της πόλης όπουθα γίνει και η τελετή της απονομής των επάθλων στο Salou.