Εχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στη Σουηδία ο Tanak

36

Ο Εσθονός Ott Tanak εντυπωσιακός σήμερα απέκτεισε ένα επιβλητικό προβάδισμα σχεδόν ενός λεπτού στο Ράλι Σουηδίας καθώς οι ελπίδες του Teemu Suninen για μια νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι διακόπηκαν.

Ο Tänak ξεκινά το σύντομο τελευταίο σκέλος αύριο Κυριακή με πλεονέκτημα 54,5 δευτερολέπτων στο Toyota Yaris, μπροστά από μια τεράστια μάχη πίσω για τις υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις στο βάθρο.

Αυτός ο αγώνας δεν περιλαμβάνει τον Suninen, ο οποίος ήταν στην κορυφή ενός γύρου WRC για πρώτη φορά για μια μέρα. Πέταξε την πρωτοπορία σήμερα μετά που το Ford Fiesta σήμερα το πρωί κτύπησε σε μια snowbank, πριν αργότερα αποσύρθηκε αφού κτύπησε σε ένα δέντρο και έβλαψε τον κλωβό ασφαλείας του αυτοκινήτου του.

Ο Tänak έριξε το Suninen από τη κορυφή που είχε 2.0sec πλεονέκτημα χθες το βράδυ στην εναρκτήρια σημερινή ειδική. Στη συνέχεια ένα σφάλμα του Suninen στην επόμενη ειδική έδωσε στον Εσθονό ένα προβάδισμα πάνω από μισό λεπτό. Τρεις νίκες στο απογευματινό σκέλος άνοιξαν ακόμη περισσότερο την διαφορά.  

“Χθες είχαμε μια σκληρή δουλειά να κάνουμε για να είμαστε σε αυτή τη θέση και σήμερα περάσαμε χωρίς προβλήματα. Αυτό το απόγευμα η σταθερότητα άλλαξε σε κάθε στροφή και ποτέ δεν ήξερες τι να περιμένεις. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα λίγο αύριο, αλλά ποτέ δεν είναι εύκολη βόλτα » , είπε.

Ο Andreas Mikelsen είναι επικεφαλής μιάς μεγάλης μάχης για την δεύτερη θέση για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο Hyundai i20 του. Το κουαρτέτο άλλαζε θέσεις σε κάθε ειδικές, αλλά παρά το γύρισμα που είχε, ο Νορβηγός απήλλαξε τους διώκτες του μέχρι την τελική ειδική, όταν ο Esapekka Lappi μεταφέρθηκε στο επίπεδο εγκαίρως.

Ο Lappi έκανε καλή πρόοδο όλη την ημέρα σε ένα Citroën C3. Είχε 2,3 δευτερόλεπτα στο χέρι για να χρεώσει τον Thierry Neuville, ο οποίος ήταν τυχερός να ξεφύγει από μια μαζική περιστροφή 360 ° στην ειδική Vargåsen με την απώλεια μόνο μιας χούφτας δευτερολέπτων.

Πέμπτος είναι ο Elfyn Evans, ο ουαλός ολισθαίνοντας βγήκε έξω από τα τρία κορυφαία πληρώματα καθώς αγωνίστηκε ταχύτητα στο υπερβολικό Ford Fiesta. Έμεινε σταθερά στον αγώνα όμως, 11,9 δευτερόλεπτα πίσω από το Neuville.

Οι δασικοί δρόμοι γύρω από τον Hagfors ήταν σε άριστη κατάσταση σήμερα το πρωί. Μια σταθερή βάση πάγου εξασφάλισε μεγάλη πρόσφυση, αλλά καθώς αυξήθηκαν οι θερμοκρασίες, οι δρόμοι έγιναν πιο μαλακοί και πιο ολισθηροί, και οι μεταγενέστεροι εκκινητές ωφελήθηκαν αφού οι δρόμοι καθαρίστηκαν από τους μπροστά.

Ο Kris Meeke δεν μπόρεσε να κρατήσει επαφή με τους μπροστά στο Yaris του καθώς ο Βρετανός έπεσε στα κράσπεδα του Sébastien Loeb και τελείωσε μόλις 1,6 δευτερόλεπτα μπροστά. Ο Loeb ανέκαμψε το χρόνο καθώς η μέρα προχώρησε, αφού οι ρυθμοί του ήταν πολύ αργοί σε σύγκριση με τους γρήγορους δρόμους του πρωινού.

Ο Pontus Tidemand και ο αρχηγός της WRC 2 Ole Christian Veiby και ο Jari Huttunen ολοκλήρωσαν τον πίνακα βαθμολογίας στην πρώτη δεκάδα.

Ο Sébastien Ogier και ο Jari-Matti Latvala επανήλθαν στον αγώνα μετά την αποχώρησή τους χθες και οι δύο ήταν καλά κάτω από την ταξινόμηση, αλλά Ogier κέρδισε τρείς ειδικές στο C3 και ο Latvala στο Yaris του, πριν χάσει περισσότερο χρόνο μετά την περιστροφή στο χιόνι για να κολλήσει και πάλι.

Το φινάλε αύριο Κυριακή διαθέτει μόνο τρείς ειδικές που καλύπτουν 51,31 χιλιόμετρα. Ένα διπλό πέρασμα από τη δοκιμή Likenäs ακολουθείται από την ζωντανή στην τηλεόραση Wolf Power Stage στο Torsby, με μπόνους για τους πιό γρήγορους πέντε οδηγούς.