Εχουν επιλεγεί οι οδηγοί για την Aston Martin Academy

29

Η Aston Martin έχει επιβεβαιώσει τους 23 οδηγούς που θα συμμετάσχουν στην Ακαδημία 2019 Aston Martin Racing Driver. H πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ταχεία εξέλιξη ταλέντων και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού στο δίκτυο πελατών της AMR.

Από την δημιουργία της τον περασμένο Σεπτέμβριο, η AMR Driver Academy έλαβε μεγάλο αριθμό αιτήσεων από οδηγούς σε όλο τον κόσμο, ηλικίας μεταξύ 17 και 25 ετών, οι οποίοι υπέγραψαν σε αγωνιστικές ομάδες πελατών Aston Martin Vantage GT3 ή GT4s αυτή τη σεζόν. 

Στην AMR Driver Academy εργάζονται, ως κριτής ο τρίτος νικητής των 24 ωρών του Le Mans Darren Turner (GB), οι οδηγοί του πρωταθλήματος FIA World Endurance Jonny Adam (GB) και Maxime Martin (BEL) καθώς και ο επικεφαλής ομάδας Aston Martin Racing Paul Howarth , που επέλεξαν τους 23 υποψήφιους οδηγούς που θα συμμετέχουν στην ακαδημία και θα αγωνιστούν για το βραβείο που θα είναι μιά σύμβαση στην Aston Martin Racing Junior το 2020.

Η διαδικασία επιλογής περιελάμβανε μια ολοκληρωμένη σειρά συνεντεύξεων με τους κριτές στην έδρα της Aston Martin Racing στο Banbury, κοντά στην Οξφόρδη, τον περασμένο μήνα. Οι υποψήφιοι υποβλήθηκαν σε μια σειρά από αυστηρές εξετάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι δοκιμές σε προσομοίωσης στη βάση της απόδοσης και η εκτίμηση της φυσικής κατάστασης με την Boomerang Pro Fitness. 

Το αποτέλεσμα ήταν ένας άκρως ανταγωνιστικός τομέας οδηγών με εκπροσώπηση από 12 χώρες, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι οδηγοί της Ακαδημίας θα συνεχίσουν να αξιολογούνται κατά τη διάρκεια του έτους, με βάση τις επιδόσεις τους στα επιλεγμένα πρωταθλήματα GT3 και GT4, καθώς και τις αξιολογήσεις off-track. Θα παρακολουθήσουν επίσης σεμινάρια που εστιάζουν στην απόδοση του οδηγού, την εργασία προσομοιωτή, τη μηχανική και τεχνική ανάλυση και το μάρκετινγκ και το PR. 

Κάθε οδηγός θα έχει πρόσβαση σε διορισμένους συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων των νεοπροσληφθέντων οδηγών Aston Martin Charlie Eastwood και Andrew Watson οι οποίοι είναι και οι δύο στην κριτική επιτροπή.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι κριτές θα αποφασίσουν για έναν νικητή με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: ρυθμό, συνέπεια, τεχνική ανατροφοδότηση, ομαδική εργασία, στρατηγική, καταλληλότητα, PR και εμπορική συνείδηση ​​και η γενική τους προσέγγιση.

Ο Πρόεδρος της Aston Martin Racing, David King, δήλωσε: “Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο των υποψηφίων που παρακολούθησαν τις ημέρες αξιολόγησης της Aston Martin Racing Driver Academy. Όλοι όσοι έχουν επιλεγεί καλά αξίζουν αυτή την ευκαιρία. 

Οι επιδόσεις τους κατά την αξιολόγηση υπογραμμίζουν τη δύναμη και τον επαγγελματισμό των οδηγών που αγωνιζόμαστε στις ομάδες πελατών μας σε όλο τον κόσμο.

“Η Aston Martin Racing Driver Academy είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα σε μια πορεία προς την επιτυχία μέσα στον οργανισμό μας. Με την πρόσφατη προβολή του Charlie Eastwood και του Andrew Watson στο Junior status και τον πρώην νικητή της Ακαδημίας Ross Gunn ως εφεδρικό οδηγό της ομάδας FIA WEC, έχουμε πλέον ταλαντούχα άτομα σε όλα τα στάδια της σκάλας οδήγησης μέσα στην ομάδα. 

Η Ακαδημία μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε μια σημαντική ομάδα ταλέντων για να συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτή τη σκάλα επιτυχίας.”