Εγκαινιάζει την σειρά αγώνων Vantage Cup η Aston Martin

9

Η Aston Martin σε συνεργασία με την R-Motorsport ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποίησε στο Nurburgring πριν από τον τελευταίο αγώνα του DTM, ένα ενιαίο πρωτάθλημα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο οποίο θα συμμετέχουν πελάτες της με αγωνιστικές Vantage Cup.

“Η δημιουργία του Aston Martin Vantage Cup από την R-Motorsport είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει το επίκεντρο της νέας χρονιάς» δήλωσε ο επικεφαλής της R-Motorsport Florian Kamelger για να συμπληρώσει «το αυτοκίνητο που θα αναπτύσσεται από την ομάδα AF Racing θα είναι ένα αγωνιστικό που θα ευχαριστήσει τόσο τους πελάτες μας που ανταγωνίζονται στις πίστες αλλά και τους οπαδούςν των αγώνων»

H Aston Martin Vantage Cup της R-Motorsport θα χρησιμοποιεί τον Twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με ειδικές επεμβάσεις για μέγιστη απόδοση στην πίστα, πιο επιθετικό στήσιμο, νέο αεροδυναμικό πακέτο και φυσικά την κατάλληλη αγωνιστική φορεσιά.

Το κόστος του μοντέλου θα είναι κοντά στα 250.000 ευρώ χωρίς φόρους ενώ σε κάθε αγώνα θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος εώς και 25 αυτοκίνητα.

Η Σουηδική ομάδα R-Motorsport θυγατρική της Team AF Racing που είναι υπεύθυνη για τα αγωνιστικά προγράμματα της Aston Martin στα πρωταθλήματα DTM και Blancpain GΤ θα κατασκευάζει τα αυτοκίνητα θα αναλάβει την αποθήκευση και την μεταφορά τους ενώ θα προσφέρει την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη στους ιδιώτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Marting Andy Palmer πρόσθεσε: « Είμαστε ευτυχείς που η μάρκα μας θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύεται τόσο καλά από την R-Motorsport  σε διεθνείς αγώνες. Το Aston Martin Vantage Cup από την R-Motorsport προσφέρει στους ενδιαφερόμενους πελάτες την ιδανική ευκαιρία με την οποία θα προωθήσουν τις φιλοδοξίες τους στο τομέα των αυτοκινήτων»

Το ενιαίο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από την Ευρώπη το 2020 ενώ θα επεκταθεί από το 2021 και στην Ασία με την R-Motorsport να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους διοργανωτές του DTM για να πραγματοποιείται το κύπελλο παράλληλα με την σειρά αγώνων του DTM