Εγραψε ιστορία ο Alberto Monarri

Κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα του Abarth Rally Cup και την κατηγορία ERC2 στο Rally Islas Canarias.

14

Ιστορία έχει γράψει ο Alberto Monarri καθώς έγινε ο νέος νικητής ενός αγώνα του Abarth Rally Cup που φέτος διεξάγεται μαζί με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA με την καθαρή νίκη του στο Rally Islas Canarias, ο Ισπανός ήταν επίσης και ο θριαμβευτής στην κατηγορία ERC2.

Ο Monarri (Abarth Ισπανία – SMC Junior Motorsport) κυριάρχησε τόσο του Carlos David Garcia (Ovrecame Competición) όσο και του Dariusz Poloński (Rallytechnology) για τη νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά είχε μια πιο ήσυχη μέρα το Σάββατο.

Καθώς και οι δύο αντίπαλοι του Monarri είχαν αποχωρήσει την Παρασκευή  ο Poloński με σπασμένο τροχό μετά που χτύπησε ένα βράχο στην SS3 και ο García με ένα θέμα αντλίας καυσίμων μεταξύ των διαδρομών του Las Palmas superspecial.

Ο Monarri ολοκλήρωσε και τις οκτώ ειδικές της δεύτερης μέρας με το Abarth Rally 124 εξοπλισμένο με ελαστικά Pirelli χωρίς πρόβλημα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για όλη μου την ομάδα. Ήταν ένα τέλειο καταπληκτικό Σαββατοκύριακο. Το αυτοκίνητο δούλεψε τέλεια για όλες τις μέρες », δήλωσε ο Monarri.

“Ήταν μια πολύ καλή απόδοση και είμαι τόσο χαρούμενος για την ομάδα και την Abarth Ισπανία που είναι η πρώτη νικήτρια στο Abarth 124 Rally Cup”.

Ο Ιταλός Zelindo Melegari (Neiksans Rallysport) είχε μια πολύ δύσκολη πρώτη μέρα καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo στο Mitsubishi Lancer Evolution X αλλά πιέστηκε, ολοκληρώνοντας την δεύτερη μέρα δεύτερο στο ERC2.

Ο Juan Carlos Alonso από την Αργεντινή φαινόταν να είχε το πλεονέκτημα  νωρίτερα, αλλά η αποτυχία του κιβωτίου ταχυτήτων στο τμήμα του δρόμου που οδηγούσε στην SS13 έληξε πρόωρα το ράλι του.

Αυτό οδήγησε τον García να σημειώσει όχι μόνο τη δεύτερη θέση στο Abarth Rally Cup, αλλά και το βάθρο στην ERC2, με τον Poloński να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην κατηγορία Abarth.

30 GARCIA PEREZ Carlos David, DIAZ NEGRIN Jordi Samuel, overcam competion, , Fiat Abarth 124 Rally, action during the 2019 European Rally Championship ERC Rally Islas Canarias, from May 2 to 4, at Las Palmas, Spain – Photo Jorge Cunha / DPPI

Ο ταχύτερος οδηγός της δεύτερης μέρας στη Γκραν Κανάρια ήταν ο Andrea Nucita. Ένα ζήτημα του κινητήριου άξονα τον είχε αποκλείσει από τη δράση της Παρασκευής, αλλά ο Nucita έδειξε στους αντιπάλους του ότι θα είναι ο οδηγός που θα επικεντρώνει τα βλέμματα πάνω του στους επόμενους γύρους, κερδίζοντας επτά από τις οκτώ ειδικές το Σάββατο και βρέθηκε στην πέμπτη στο ERC2 και τέταρτο μεταξύ των Abarths.